وی در ادامه اظهار کرد: برای نقش آفرینی بیشتر پسته ایرانی در بازار جهانی، ایجاد بازار مشتقه برمبنای پسته مدنظر قراردارد.
سلطانی نژاد در ادامه از اهداف تاسیس این تالار خبر داد و یادآورشد: شفافیت بازار کالا بستگی به استاندارد بودن آن دارد و با راه اندازی این تالار در نظر داریم ابزارهای مالی مناسبی دراختیار کشاورزان قرار دهیم تا از این طریق از دغدغه مالی کشاورزان کاسته شود.
به گفته مدیرعامل بورس کالای ایران، تالار پسته بورس تا قبل از دهه مبارک فجر تاسیس می شود.
سلطانی نژاد درادامه عنوان کرد: کشاورزان خرد در حال حاضر نمیتوانند برای محصول پسته تولیدی خود به راحتی مشتری پیدا کنند لذا یکی از اهداف بورسکالا برای تشکیل تالار پسته در کرمان فراهم کردن امکان حضور کشاورزان خرد و پسته کاران کوچک در بازار است.
وی درخصوص نحوه عرضه محصول کشاورزان در تالار پسته کرمان افزود: پستهکاران متقاضی میتوانند بهصورت حضوری یا تلفنی به کارگزاران دارای مجوز از بورسکالا مراجعه و تقاضای فروش محصول خود را ارائه کنند.
سلطانی نژاد گفت: تالار پسته بورسکالا در گام نخست با عرضه اوراق گواهی سپرده پسته آغاز بهکار میکند، در این مرحله محصول تولید شده 6500 پسته کار فعال در سطح استان کرمان در تالار پسته عرضه خواهد شد.
مدیر عامل بورس کالای ایران با بیان اینکه تالار پسته کرمان فقط مختص پستهکاران کرمانی نیست، عنوان کرد: هرچند عمده پسته ایران در استان کرمان تولید میشود اما تولیدکنندههای سایر استانها نظیر یزد، فارس، مرکزی، سمنان، خراسان و دیگر استانها هم میتوانند در صورت تمایل با مراجعه به شعب کارگزاریهای عضو بورسکالا از نحوه عرضه محصولاتشان مطلع شوند.
مدیرعامل بورسکالا درباره پیش زمینههای تشکیل رینگ صادراتی بورس پسته ایران یادآورشد: در گام نخست باید استانداردهای عرضه پسته در بورسکالا بهطور کامل شفاف شود و در گام دوم تناوب عرضه در این بازار سامان یابد و در نهایت موضوع جابه جایی پول و انجام تعهدات به شکل قانونمند درآید.
انتهای پیام/