به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛ فاطمه دانش یزدی مدیرکل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد گفت: تاکنون چهل واحد اقامتگاه بوم گردی با تمهای صنایع دستی، کشاورزی و ... در استان یزد به بهره برداری رسیده و در حال فعالیت است و در تمامی شهرستانهای استان تقاضا برای ایجاد واحد بوم گردی با استقبال بسیار خوب مردم و گردشگران روبرو شده است.
دانش یزدی افزود: استان یزد با وجود بافت تاریخی بسیار گسترده، شرایط مناسبی برای ایجاد اقامتگاه های بوم گردی دارد و در این راستا تاکنون در استان یزد بیش از یکصد موافقت اصولی برای ایجاد این واحدها صادر شده است.
وی ادامه داد: به دنبال پیگیری های انجام شده و برنامه ریزی مناسب تاکنون چهل واحد اقامتگاه بوم گردی با تم های مختلف در استان یزد به بهره برداری رسیده، این اقامتگاه ها با تم های صنایع دستی، کشاورزی و ... در حال فعالیت است و در تمامی شهرستان های استان تقاضا برای ایجاد واحد بوم گردی با استقبال بسیار خوب مردم و گردشگران روبرو شده است.
دانش یزدی گفت: بیش از سی واحد از اقامتگاه های بوم گردی در بافت تاریخی شهر یزد مستقر شده است و هدف از استقرار و ایجاد بوم گردی در این بافت ارزشمند را می توان، تجربه زندگی سنتی، حفظ خانه های تاریخی و احیای زندگی در اماکن تاریخی و روستاهای هدف گردشگری دانست.
مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد افزود: طی تفاهم نامه عقد شده بین سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری کشور و صندوق کارآفرینی امید، تسهیلاتی از پانصد تا هزار میلیون ریال به افرادی که تقاضای احداث واحدهای بوم گردی را دارند تعلق می گیرد، که این مبالغ پس از بررسی های لازم باتوجه به شرایط و مقررات صندوق مذکور پرداخت می شود.
دانش یزدی افزود: اداره کل میراث فرهنگی استان یزد نسبت به ارائه مصالح ساختمانی متناسب با واحدهای بوم گردی، نظارت، خدمات مشاوره ای مناسب، هماهنگی با نهادهای خدماتی حمایتی نظیر شهرداری ها، بخشداری ها وسازمان های ارائه دهنده خدمات آب، برق، گاز و ..به این اقامتگاه ها اقدام کرده است.
وی گفت: این اداره کل باتوجه به درخواست متقاضیان مبنی بر ایجاد واحدهای بوم گردی طی تفاهم نامه ای که با مشاور ذیصلاح منعقد کرده است، شرایط و امکان سنجی استقرار بوم گردی ها در بافت های تاریخی را پیگیری می کند، متقاضیان برای ایجاد واحدهای بوم گردی با در دست داشتن اسناد و مدارک مالکیتی واحد مسکونی می توانند به اداره کل یا ادارات شهرستان مراجعه و پس از بازدید و طرح در کمیته فنی نسبت به صدور مجوزهای لازم اقدام خواهد شد.
مدیرکل میراث فرهنگی استان یزد تصریح کرد: باتوجه به استقبال مردم و سرمایه گذاران در بافت های تاریخی استان از یک سو و استقبال گردشگران داخلی و خارجی از سوی دیگر از خدمات اقامتگاه های بوم گردی، روند بسیار خوبی در استان شکل گرفته است که پیش بینی می شود با بهره برداری از این مجموعه ها دو هزار تخت به مجموع ظرفیت اقامتی استان اضافه شود.
همچنین محمدرضا نصيری معاون سرمایه گذاری و برنامه ریزی اداره کل میراث فرهنگی یزد در اين خصوص گفت: در حال حاضر با گسترش اقامتگاه های بوم گردی، فرصت های خوبی در زمينه توسعه سفرهای طبيعت گردی در ميان خانواده های ايرانی فراهم شده است و ايجاد اين اقامتگاه ايمن سازی جوامع محلی را به دنبال دارد.
نصيری افزود: ايجاد اقامتگاه های بوم گردی عينی ترين راهکار توسعه گردشگری روستايی و جذب مسافر در فضاهای بومی و طبيعی می باشد که برای ساکنان شهرهای شلوغ و مسافران داخلی و خارجی، اقامت در يک محيط بومی و طبيعی را به ارمغان می آورد و ساماندهی اين فضاها که مبتنی بر حفظ اصالت های معماری و مصالح بومی سازگار با اقليم راه اندازی می شود علاوه بر تامين آرامش و امنيت گردشگران، فرصت آشنايی آنها با نحوه معيشت و آداب و رسوم فرهنگی و اجتماعی سنتی را نيز فراهم می آورد.
اين مقام مسئول تصريح کرد: طبق گفته معاونت گردشگری سازمان ميراث فرهنگی، صنايع دستی و گردشگری کشور هم اکنون سيصد و بيست و هفت اقامتگاه بوم گردی دارای پروانه بهره برداری در بيست و چهار استان کشور و منطقه آزاد به فعاليت مشغول می باشند که دستاورد شکوفايی ظرفيت های گردشگری در روستاها و محيط های طبيعی و تاريخی کشور است که از اصالت فرهنگی و بومی ويژه ای برخوردار هستند.
وی با اشاره به اينکه استان يزد پس از استان های کرمان و اصفهان دارای بيشترين تعداد اقامتگاه بوم گردی در کشور می باشد خاطرنشان ساخت: توجه به کيفيت اقامتگاه های بوم گردی و ارتقای خدمات مورد نظر آنها با مورد توجه قرار دادن دو موضوع آموزش و نظارت، همزمان با پيشبرد کميت و افزايش تعداد واحدها می توان از ظرفيت اينگونه اقامتگاه ها در توسعه گردشگری استان به نحو احسن استفاده کرد.
انتهای پیام/ ی