با توجه به شرایط خاص زمین شناسی، ناحیه طبس طیف وسیعی از مواد معدنی را داراست.حدود ۱۰۰۰ میلیون تن ذخیره قطعی برآوردی در معادن طبس وجود دارد که تنها ۳۰ میلیون تن از آن در معدن زغال سنگ تمام مکانیزه پروده طبس در حال استخراج و بهره برداری است.
باقی مانده ی این ذخایر هنوز در مراحل اولیه بوده و مراحل اکتشاف چیزی حدود ۳ میلیارد تن ازاین ذخایر کامل نشده است.
این ذخایر خدادادی تماماً فرصت هایی است که می تواند با مدیریت درست و کاربردی، زمینه اشتغال، تولید و نیز افزایش علم و تحقیقات را در این شهرستان فراهم آورد که با بکار گیری استعداد جوانان در توسعه کلان کشور راهگشا باشد.
طبس در انتظار نگاه ویژه ی مسئولان
امید آن می رود که سفر وزیر نیز با راه اندازی دو پروژه پروده شرقی و پروده ۴ که نزدیک به ۱۰ برابر ذخیره شرکت زغال سنگ پروده استخراج خواهد داشت، مشکلاتی دیگر از دوش این شهرستان برداشته شود.
طبس، همچنان که قطب بزرگ معدنی کشور است، باید در راه اندازی واحد های صنعتی و فرآوری محصولات معدنی نیز پیشرفت کند و از خام فروشی خارج شده وبه فرآوری محصولات معدنی برسد.
مرگ کشاورزی در طبس
بی شک محقق شدن این آرزو و دستیابی به این چشم انداز، همت بالای مسئولان در تأمین آب مورد نیاز صنایع را می طلبد.
این صنایع که در حال حاضر زمینه اشتغال حدود 5 هزار نفر را به وجود آورده، ۲۰ لیتر آب در هر ثانیه برای استخراج نیاز دارد که با توجه به خشکسالی های ۱۷ ساله در طبس، بیم آن می رود تأمین آب معادن، نیاز آبی مردم را نیز دچار مشکل کند.
درخواست مردم این ناحیه کویری این است که وزیر محترم صنعت،معدن و تجارت با طرح مشکلات آبی شهرستان طبس با ریاست محترم جمهوری و دیگر وزرا تمهیداتی در جهت حل این مشکل بزرگ و اساسی انجام دهند،چرا که چرخ کشاورزی نیز در این شهر به دلیل فقر منابع آبی، از کار افتاده و به وضوح خسارات زیادی را به وجود آورده است.
شاید انتقال آب از مناطق دیگر بتواند کمی از مشکلات راحل کند و مرهمی بر شکاف های عمیق به وجود آمده در صنایع و کشاورزی این شهرستان باشد در غیر این صورت جدای از مرگ کشاورزی، صنایع وابسته به معادن نیز کم کم از این شهرستان به مناطق دارای آب منتقل می شود و این موجب ازبین رفتن دو شاهراه معیشتی مردم منطقه و در نهایت بن بست زندگی در طبس خواهد شد.
یکی دیگر از مسائل قابل توجه، این است که طبس با وجود دارا بودن منابع عظیم معدنی و ذخایر فراوان، و با داشتن پتانسیل و توان سازمان شدن ویا حداقل دراختیار داشتن معاونت سازمان، همچنان به صورت یک اداره محدود وبدون هیچ اختیاراتی اداره می شود و این کمبود بزرگی برای بزرگترین شهر خاورمیانه به حساب می آید.
و اما سوال بزرگی که ذهن مسئولان و شهروندان طبسی را می آزارد، دلیل واگذاری شرکت زغال سنگ به بخش خصوصی است.آیا بهتر نبود این شرکت به بخش خصوصی واگذار نمی شد و یا حداقل زیر ساخت ها همچنان در اختیار دولت باقی می ماند؟
قرار گرفتن زیر ساخت هایی که سرمایه های یک ملت هستند و تصمیم گیری به صورت خصوصی در باره آن توسط معدودی از افراد قاعدتا صدمات و خطرات بزرگی به دنبال خواهد داشت.
انتهای پیام/ب