به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مسئول موزه قرآن و نفایس این سازمان گفت: در موزه آستان قدس رضوی، افزون بر یکصد تخته قالی و قاليچه از نفيس ترين شاهكارهای هنری دوره صفویه تاکنون، در معرض نمايش است که در اين ميان تابلوفرشی زیبا با طرح محرابی درختی و مزین به شجره طیبهای که تعداد برگهای آن به تعداد سالهای عمر شريف پیامبر اکرم (ص) بوده و 63 نام از نامهای خداوند درون آنها بافته شده است، از زيبايی خاصی برخوردار است.
محمدرضا ساقی با بيان اينکه مفهوم اين شجره طيّبه در آیه 24 سوره مبارکه ابراهیم ذکر شده افزود: در اين آيه شريفه، خداوند کلمه طيبه را به درختی پربار و تنومند تشبيه کرده که دارای ريشهای محکم و استوار است و شاخههای انبوه و فراوانش پهنه آسمان را فرا گرفته و چون فصل باردهی آن فرا رسد، ميوههای بسيارش هر بينندهای را به شگفتی میآورد.
وی در بيان ديگر ويژگی های ارزشمند اين اثر هنری گفت: 14 گل آفتابگردان که نماد 14 معصوم است، در میان برگهای آن قرار دارد، داخل حاشیه دور محراب سه آیه معروف تبلیغ، اکمال دین و تطهیر بافته شده و در گلدانی که این درخت در آن ریشه دارد سوره کوثر آمده است.
مسئول موزه قرآن و نفایس این سازمان افزود: همچنين در دو طرف طاق محراب دو روایت منقول از امام محمد باقر (ع) در باب عدالت نوشته و بافته شده است، با این مفهوم که عدالت شاخصترین عنصر حکومت و ولایت اهل بیت(ع) است.
ساقی گفت: حاشیه این اثر نفیس نيز مزین به شعر شاعر معروف معاصر، استاد شهریار درباره عدالت حضرت علی (ع) است و در بالای محراب صلوات و سلام خاصه حضرت زهرا (س) و اولاد آن بزرگوار نقش شده است.
وی مدت بافت این اثر چشم نواز را یک سال عنوان کرد و افزود: جنس آن، تار، پود، و پرز آن ابریشم است، 14 رنگ در آن به کار برده شده و در ابعاد 85 در 140 سانتیمتر توسط خانم سیده فریده موسوی بافته شده است.
انتهای پیام// م.م