وزیر امور خارجه با حضور در کمیسیون امنیت ملی به سوالات نمایندگان پاسخ داد.

سفیر ایران در سوریه به زودی معرفی می‌شود/با درخواست ایجاد نمایندگی اتحادیه اروپا در تهران موافقت نشده استبه گزارش حوزه مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛محمد جواد ظریف امروز در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس وزیر امور خارجه در کمیسیون امنیت ملی مجلس در پاسخ به سوال کریمی قدوسی درباره دلیل دادن مجوز به اتحادیه اروپا برای تاسیس دفتر در تهران با این توضیح که ما در اتحادیه اروپا نماینده رسمی داریم گفت:‌ بعد از برجام اتحادیه اروپا درخواست نمایندگی کرد که تاکنون موافقت نشده است؛ بنابراین موضوعیتی ندارد و نماینده از پاسخ قانع شد.  

کریمی قدوسی در ادامه این سوال را از وزیر خارجه مطرح کرد که چرا از اقدام دو دیپلمات فرانسوی و انگلیسی  در سفر به مرزهای غربی کشور حمایت شده که آن‌ها در حال جاسوسی و عکسبرداری از مراکز نظامی بوده و عنوان شده که به هماهنگی وزارت خارجه صورت گرفته؟  در پاسخ به این سوال ظریف توضیح داد: سفر با مجوز و در چارچوب صورت گرفته و به لحاظ اجرایی مطابق نظر دستگاه اطلاعاتی کشور هیچ تخلفی صورت نگرفته است اما کریمی قدوسی از توضیحات وزیر قانع نشد.
 
در ادامه کریمی قدوسی سوال دیگری را از وزیر خارجه مطرح کرد مبنی بر اینکه دلیل تلاش وزارت خارجه برای عضویت در کنفرانس پالرمو چیست؟ آیا عضویت در این کنوانسیون نیز در راستای تعهدات صورت گرفته در حاشیه برجام است؟
 
در توضیح ظریف گفت: وزارت خارجه برای عضویت در کنوانسیون فقط پشتیبانی کننده بوده و وزارتخانه‌های کشور،  اطلاعات و دادگستری طرف عضویت در این کنوانسیون بودند و عضویت آن‌ها هم ربطی به برجام نداشت. البته عضویت در این کنوانسیون در سال ۸۲ در وزارتخارجه به تصویب رسید و مقررات آن نیز در مجلس مورد تصویب قرار گرفت که علی رغم توضیحات وزیر امور خارجه کریمی قدوسی از این پاسخ نیز قانع نشد.
 
سوال دیگر کریمی قدوسی از وزیر خارجه این بود که «چرا مکاتبات جنابعالی و فعالیت مشورتی معاونان وزارت خارجه در گروه‌های فضای مجازی صورت می‌گیرد؟ ارسال مکاتباتی و یا ایمیل‌ها و استفاده از فضای غیرایمن مجازی از چه توجیه امنیتی انجام می‌شود؟»
 
وزیر خارجه در توضیح گفت: ما همیشه بر روی طبقه بندی اسناد و مکاتبات تاکید داریم و حساس هستیم؛ بنابراین قطعا در کلیه این مراودات این مسائل و موارد امنیتی رعایت می‌شود . البته از زمان اعلام وزارت ارتباطات مبنی بر اینکه نباید مراودات از طریق کانال‌های فضای مجازی انجام شود این گونه مراودات متوقف و یا کنترل شد، کریمی قدوسی از پاسخ ظریف درباره این سوال قانع شد.
 
سوال چهارم نماینده مشهد در این باره بود که چرا در اوج حوادث کشور سوریه، دیپلمات انقلابی ایران در سوریه را شبانه به تهران برگردانیم بدون اینکه جایگزین مناسبی برای وی هماهنگ و انتخاب شده باشد.
 
وزیر خارجه در پاسخ گفت:‌ آقای شیبانی از دوستان ما و جدا از سفرای فعال جمهوری اسلامی ایران است و در سه سال وزارت بنده ایشان سفیر بودند.
 
وی افزود:‌ با توجه به اینکه مدت سفارت ایشان به مدت پنج سال به پایان رسیده بود و برای ادامه احتیاج به مجوزهای خاص بود باید مجوز ویژه گرفته می شد که بنده برای مجوز خاص اقدام نکردم چون چنین سیاستی ندارم که مجوز ویژه بگیرم و تاکنون هم یک بار چنین درخواستی نداشتم. در مورد جایگزین ایشان به لحاظ حساسیت و ماموریت مهم بررسی‌های لازم صورت گرفته و انتخاب شده و به زودی معرفی خواهد شد، کریمی قدوسی در پاسخ وزیر در این باره قانع شد.
 
همچنین در جلسه کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس مقرر شد که جلسه مشترک کمیسیون و وزارت خارجه دوشنبه هفته آینده برای بررسی آخرین وضعیت برجام برگزار شود.
 
در این جلسه مجتبی ذوالنور عضو کمیسیون گزارشی از بازدیدش از فردو به همراه کریمی قدوسی و حسن بیگی ارائه کرد و گفت:‌ اصل خبر که تغییر و تحولات اساسی در فردو صورت گرفته واقعیت دارد. ا گرچه مطابق برجام باید سانتریفیوژها جمع می شد و این کار نیز صورت گرفته ولی در تحول اخیر کلیه زیرساخت‌ها از جمله ستون‌ها، بتون‌های کف و امکانات آن در حال جمع آوری است و حتی کابل‌ها نیز جمع شده که برخلاف برجام است و بازگشت پذیری را سخت می‌کند .
 
به گفته وی، علی رغم این اتفاق مسئولان معتقدند که اگر این جمع آوری صورت نگیرد آژانس دوباره علیه ایران جنجال آفرینی می‌کند. اگر هم بخواهیم بازگشت‌پذیری داشته باشیم این زیرساخت‌ها به کار نمی‌آید؛ بنابراین خلاف برجام انجام نشده و باید بازگشت پذیری همه این مراحل را مجددا انجام دهیم؛ یعنی با جمع کردن سانتریفیوژها و سکوها مابقی امکانات و زیرساخت‌ها باید به صورت مجدد ایجاد شود.
 
همچنین در این جلسه فلاحت پیشه عضو کمیسیون تلفیق برنامه ششم توسعه گزارشی از فعالیت‌ها، طرح ها و پیشنهادات مصوب کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی ارائه کرد و گفت: ۶ سند راهبردی به تصویب رسیده و در حوزه های مختلف دفاعی،‌نظامی و انتظامی مصوبات قابل توجهی در برنامه وجود دارد .
 
به گفته وی، دیپلماسی دفاعی از جمله موضوعاتی است که در برنامه ششم تصویب شده ، در حوزه تقویت بنیه دفاعی ۵ درصد بودجه عمومی به تقویت بنیه دفاعی اختصاص یافته است. همچنین یکسان سازی حقوق و مزایای کارکنان نیروهای مسلح نیز به تصویب کمیسیون تلفیق رسیده و حمایت از بسیجیان معسر و حاضر در عرصه های امنیتی و دفاعی نیز مورد تصویب قرار گرفته است.
 
فلاحت پیشه توضیح داد: انتقال زندان‌ها از کلان شهرها تقویت بنیه‌های پدافند غیرعامل، انسداد مرزها با هدف مبارزه با قاچاق ،‌رعایت فاصله سطح حقوق و دستمزد کارکنان نیروهای مسلح با کارکنان کشوری بر اساس تبصره ۳ ماده ۱۷ قانون  مدیریت خدمات کشوری  از دیگر مصوبات پیشنهادی کمیسیون بوده است.
 
همچنین کمیسیون امنیت ملی مجلس در این جلسه امروز مقرر کرد که جلسه مشترکی با تعدادی از سفرای کشورهای اسلامی از جمله کشورهای فلسطین،‌ سوریه،‌ عراق، لبنان، مصر، عمان،‌ یمن و تونس برگزار شود که این جلسه سه‌شنبه هفته آینده ساعت ۱۲:۳۰  در محل کمیسیون برگزار خواهد شد.
 
انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار