به گزارش
گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ هوای سرد آخرین روزهای پاییز ما را به این فکر وامیدارد که شاید حالا زمان مناسبی برای بازدید از یک غار نباشد، با ماشین در مسیر خاکی به بالای کوه میرویم، جاده سنگفرش ایجاد شده در بالای کوه توجه مان را به خود جلب میکند و راننده میگوید باقیمانده مسیر را باید پیادهروی کنید.
پس از طی مسافتی کوتاه بر روی پلهها و جاده باریک سنگفرش شده، حالا ما به دهانه غاری میرسیم که کارشناسان به آن لقب "علیصدر2" را دادهاند.
مسیر ابتدایی غار به طول 5 یا 6 متر را صورت نیم خیز و نشسته طی کردیم، تا به مکانی رسیدیم که شاید بتوان گفت از حیرتانگیزترین و اسرارآمیزترین جاذبههای ناشناخته ایران است، فضایی باز و مرتفع با قندیلهای آویزان و ستونهای زیبای طبیعی که چشم هر بینندهای را به خود جلب میکند.
به گفته کارشناسان، ریزش نزولات جوی در طی سالیان طولانی سبب ایجاد حفرههایی در غار شده و آب درون حفرهها به بیرون راه یافته و به این ترتیب موجب ایجاد قندیلهای اعجابانگیز و دالانهای زیبا شده است.
چراغهای تعبیه شده در گوشههای مختلف غار، فضا را روشن کرده و جلوه خاصی به سایه قندیلها و ستونها بخشیده است، هوای گرم درون غار، سردی بیرون را از یادمان میبرد. میگویند از شگفتیهای این غار گرم بودن آن در زمستان و سردی هوای درون آن در تابستان است.
ریزش قطرههای آب از قندیلها هم جالب است، کارشناسانی که ما را در این سفر همراه میکنند ریزش آب را نشان از آن میدانند که این قندیلها در حال رشد بوده و این غار یک فضای زنده است که در طی قرنها متمادی رشد کرده و همچنان به این روند ادامه میدهد.
به هر سوی این غار شگفتانگیز که نگاه کنی ورودی دالانهایی را میبینی که گویا قرار است تو را به سرزمین اسرارآمیز دیگری هدایت کند. سرزمینی ناشناخته که شاید جلوههای دیگری از حیات انسانها در روزگاران دور در آن نهفته باشد یا شاید مکانی اسرارآمیز که منتظر مانده انسانی از راه رسیده و آن را کشف کنند.
این مکان زیبا و شگفتانگیز که در 35 کیلومتری شهر سیسخت و در 2 کیلومتری روستایی به همین نام واقع شده، بر اساس بررسیهای زمینشناسی، شکلگیری آن مربوط به دوره دوم زمینشناسی است.
مدیرکل گردشگری کهگیلویه و بویراحمد دهشیخ را از شگفتانگیزترین جاذبههای این استان میداند و میگوید: این غار یک اثر طبیعی است، از 7 دالان تشکیل شده که ارتفاع برخی از این دالانها به 7 متر هم میرسد.
محمود باقری با بیان اینکه این مکان از جاذبههای کمترشناخته شده در ایران است، میافزاید: معرفی این فضا، سبب میشود که سال آینده این غار یکی از مهمترین جاذبههایی باشد که بیشترین تعداد گردشگر را از سراسر ایران و دنیا به خود جذب کند.
وی تصریح میکند: ورودی و خروجیهای مختلفی برای این غار وجود دارد که در حال حاضر به خاطر حفظ مسائل امنیتی بسته شده و تنها از یک ورودی استفاده میشود.
مدیرکل گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان میکند: دهشیخ یک غار آهکی کاملا طبیعی است که آب و مسائل زمینشناسی سبب ایجاد آن شده و انسان در ایجاد آن هیچ نقشی نداشته است.
باقری با بیان اینکه تعدادی سفال و استخوان نیز در آن یافت شده که نشان میدهد این غار گاها برای اسکان موردتوجه انسان بوده است، میگوید: قدمت این سفالها هنوز به درستی مشخص نشده، اما برخی کارشناسان قدمت آنها را به قبل از ظهور اسلام نسبت میدهند.
مدیرکل گردشگری کهگیلویه و بویراحمد بیان میکند: عدم وجود هیچگونه نقاشی بر روی دیوارههای غار نشان میدهد که این مکان در طی قرنها دست نخورده و ناشناخته باقی مانده است.
باقری تصریح میکند: نکته قابل توجه دیگر در مورد غار دهشیخ این است که این غار در حال رشد بوده و قندیلهای جدید در حال ساخته شدن در آن هستند.
وی از احداث مجتمع گردشگری در این مکان توسط بخش خصوصی خبر داده و میگوید: عملیات اجرایی این مجتمع گردشگری از 16 خرداد امسال آغاز و سرمایهگذار در حال ادامه کار در این مکان است.
مدیرکل گردشگری کهگیلویه و بویراحمد تصریح میکند: سرمایهگذار برای ایجاد مجتمع تفریحی و رفاهی غار دهشیخ حدود 4 میلیارد تومان هزینه برآورد کرده است.
باقری با بیان اینکه سرمایهگذار برای احداث این مجتمع یک هکتار زمین خریداری و تملک کرده است، میافزاید: احداث جاده دسترسی به غار، رستوران با فضای باز، رستوران با فضای بسته، کافی شاپ، آلاچیق و سکوی نشیمن در این مکان در دستور کار سرمایهگذار قرار دارد.
به گزارش خبرگزاری تسنیم، گاهی زیباییهایی وجود دارد که نمیتوان همه آنها را به رشته تحریر درآورد، دهشیخ یکی از آن زیباییهای طبیعی و خدادادی است که باید از نزدیک دید تا به قدرت اعجاز خدا در دل کوه پی برد.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/