پژمان بابایی روانشناس در گفتگو با خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به اینکه بعضی افراد برای درمان افسردگی خود گزینه ازدواج را انتخاب میکنند، اظهار داشت: بعضی از افراد بدون درمان افسردگی خود به سراغ ازدواج میروند و زندگی مشترک خود را با این تصور که " اگر یک نفر وارد زندگیام شود میتواند به من کمک کند"، تشکیل میدهند.
وی با تأکید بر اینکه گاهی برخی افراد افسردگیشان را به طرف مقابل انتقال میدهند، اذعان کرد: بعضی از اشخاص پس از ازدواج افسردگی را به طرف مقابل خود انتقال میدهند. به عنوان مثال همسر زوجی که افسردگی دارد وقتی از او بخواهد با هم بیرون بروند یا در میهمانی حاضر شوند فرد افسرده او را همراهی نمیکند در نتیجه سبب گوشهگیری طرف دیگر میشود.
این روانشناس در ادامه گفت: البته چنین امری در همه موارد صدق نمیکند چرا که افسردگی بیماری مسری نمیتواند باشد ولی به دلیل اینکه دو نفر که با هم زندگی میکنند رفتارشان مانند هم میشود این فرضیه در بیشتر موارد صدق میکند.
وی تصریح کرد: افسردگی موانع چندانی در پیشبرد زندگی پدید نمیآورد و در بسیاری موارد براحتی قابل درمان است، اما خانواده و خود فرد باید در نظر داشته باشند که این درمان باید تحت نظر مشاور و نه زیر سایه ازدواج انجام گیرد.
بابایی در پایان تأکید کرد: هر شخصی باید هنگامی که ازدواج میکند برای پذیرش نقش همسر، مادر یا پدر آماده باشد نه این که بار مسایل روحی خود را روی شانه طرف مقابل بگذارد، در واقع سلامت روانی زوجها، توانایی برای تأمین نیازهای جسمی و عاطفی طرف مقابل و همچنین داشتن منبع درآمد مناسب از جمله مواردی است که میتواند ضامن استمرار زندگی مشترک باشد.
انتهای پیام/