به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ مجید علیپور در نشست با اصحاب رسانه، اظهار کرد: 70 هزار نفر از جمعیت کهگیلویه و بویراحمد یعنی حدود 12 درصد کل جمعیت استان عشایری است.
مدیر کل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد با بیان اینکه زندگی عشایر جزو فرهنگهای اصیل و غنی بازمانده از گذشتگان ما است، افزود: این فرهنگ اصیل باید حفظ و به نسلهای آینده منتقل شود.
وی، تعصب، غیرت، مردانگی، ایمان، اعتقاد شجاعت را از مشخصههای بارز مردم عشایر عنوان کرد و بیان داشت: فرهنگ عشایری باید مورد توجه قرار گرفته و حمایت شود.
این مسؤول با اشاره به نقش موثر عشایر در تولید محصولات دامی و لبنی، گفت: مثلا عشایر در سال 7 هزار و 300 تن گوشت و 26 هزار تن شیر تولید و به بازار عرضه میکند.
علیپور، امور عشایر را برای خدمترسانی به این قشر فعال جامعه تنها دانست و یادآور شد: جهت خدماترسانی بهتر و مطلوب به جامعه عشایری نیازمند توجه و حمایت دیگر دستگاهها هستیم.
مدیر کل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد، عشایر را قطب اصلی اقتصاد کشور بیان کرد و گفت: تنها جامعهای که هزینه کمتری نسبت به درآمدش دارد جامعه عشایری است.
وی تصریح کرد: جامعه عشایری استان با 85 هزار راس دام، سالانه 45 میلیون تومان درآمد و 39 میلیون تومان هزینه دارد.
این مسؤول با اشاره به اقدامات و خدماتی که در سالهای اخیر در حوزه عشایر صورت گرفته است، خاطرنشان کرد: حدود 80 میلیارد ریال تسهیلات با نرخ بهره چهار درصد در سال 95 به عشایر پرداخت شد.
علیپور، راهاندازی کارخانه خوراک دام و طیور، راهاندازی تعاونیهای عشایری، بازسازی سیستم حمل و نقل، راهاندازی کارگاههای مختلف و اجرای طرحهای مختلف آبرسانی را از جمله اقدامات انجام شده برای عشایر در دولت تدبیر و امید عنوان کرد.
مدیر کل امور عشایر کهگیلویه و بویراحمد، اجرای طرح زنجیره تولید در مناطق عشایری از دیگر طرحهای مهم اجرایی در این مناطق عنوان کرد و بیان داشت: 34 هزار راس دام را در قالب این طرح پروار و روانه بازار کردیم.
انتهای پیام/ش