به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، اسماعیلی٬ مدیر نظارت و اعتبارسنجی دانشگاه علوم پزشکی کرمان درگفتگوی ویژه خبری ازسیمای مرکز کرمان به خانواده ها هشدار داد و گفت: پیشگیری برهرچیزی مقدم است و آگاه سازی و آموزش می تواند جوانان ونوجوانان را از این معضل مصون نگه دارد.
وی افزود: آمار تعداد مصرف كننده هاى مواد دخانى در جهان متوسط ١٧ درصد و در ايران ١٢درصداست .
وی خاطر نشان کرد: پزشكان متوجه شدند با افزايش مصرف مواد دخانى شيوع سرطان ريه رو به افزايش است و همچنين زنان با فاصله ٣٠ سال بعد از آقايان مصرف مواد دخانى را شروع كردند وسرطان ريه در آنها هم با همين فاصله ٣٠سال شيوع پيدا كرد.
اسماعیلی گفت: نظارت دانشگاهها به تنهایی کافی نیست آموزش وآگاه سازی نیز نقش مهمی دارد و مردم هم به نوعی باید ناظر باشند وتخلفات را به شماره ۱۴۹۰اطلاع دهند.
وی افزود:دردود تنباکو ماده ای به اسم بنزن وجوددارد که عاملی سرطانزاست .
وی خاطر نشان کرد:دراین راستا ۴هزار پزشک ازمشهورترین پزشکان کشور نامه ای به ریس جمهور نوشتند که سونامی سرطان قلیان رامهارکنید واین نشان ازاهمیت این موضوع دارد.
وی تأکیدکرد:بر خلاف تصور افراد دود حاصل از قلیان به هیچ وجه کم خطر نیست وهرچند غالب صنایع دخانی اغلب به صورت مستقیم و غیر مستقیم، سالم و بی ضرر بودن مصرف قلیان را نسبت به سیگار تبلیغ می کنند و سعی در گسترش مصرف قلیان و افزایش میزان وابستگی به نیکوتین در سطح جهان دارند.
انتهای پیام/س