به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، کیخسرو چنگلوایی، رئیس سازمان جهادکشاورزی خوزستان در خصوص راهبردهای این سازمان برای رفع بخشی از مشکلات کشاورزان، افزایش ارزش افزوده کالا و کمک به رونق اشتغالزایی شهرستان شادگان از راه اندازی شهرک فراوری خرما و صنایع جانبی شهرستان در آینده نزدیک خبر داد.
وی افزود: این طرح آماده اجراست و در صورت همکاری دیگر دستگاه های مسئول و واگذاری زمین از سوی سازمان های دست اندرکار، در اسرع وقت اجرایی می شود.
چنگلوایی با بیان اینکه جزئیات این طرح بزودی اعلام می شود، بیان داشت: سازمان جهادکشاورزی آماده است در صورت اعطای مجوزهای لازم، این طرح را با کمک سرمایه گذار در شهرستان شادگان اجرایی کند.
آب و هوای گرم و مرطوب جنوب خوزستان، این استان را به یکی از مناطق تولید خرما تبدیل کرده است، ولی وجود مشکل در بسته بندی و فرآوری خرما، وجود دلالان، نبود بازار مستقیم در خارج از کشور و کمبود صادرکننده مستقیم از مشکلات عدیده این محصول در استان است.
بیش ترین میزان تولید خرمای کشور در خوزستان است ضمن اینکه علاوه بر مناسب بودن خرمای خوزستان برای صادرات، خرمای این استان در صنایع تبدیلی کاربرد خوبی دارد.
ایران دومین تولید کننده خرمای دنیا بعد از مصر است و حدود 150 هزار تن از خرمای تولیدی در کشور صادر میشود که حدود یک سوم آن متعلق به استان خوزستان است.
محصول خرما یکی از مزیت های نسبی و حتی رقابتی حداقل 6 استان کشور در بخش کشاورزی و صنعت بوده و تاثیر آن در بهبود وضعیت اقتصادی مردم منطقه قابل تعمق می باشد.
سالانه بیش از 200 هزار تن خرما از نخلستان های استان خوزستان برداشت می شود.
سطح زیرکشت نخیلات استان خوزستان حدود 45 هزار هکتار اعلام شده است و شهرستان های شادگان، آبادان و خرمشهر به ترتیب بالاترین میزان تولید خرما را در استان دارند.
شهرستان شادگان نیز از مناطق عمده خرماخیز کشور می باشد از این مشکل، مستثنی نبوده و نبود واحدهای صنعتی با تکنولوژی مناسب در فرآورده این محصول، باعث کاهش ارزش افزوده این محصول شده است.
راه اندازی شهرک فراوری خرما و صنایع تبدیلی در شهرستان شادگان از مصوبات دومین سفر شهرستانی غلامرضا شریعتی استاندار خوزستان به این شهرستان است.
انتهای پیام/گ