به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،پرفسور ارفعی نخستین مترجم ایرانی فرمان کورش از زبان اصلی به فارسی در همایش آجر و آجرکاری در هنر و معماری ایران به عنوان پیش همایش دزفول شهر آجر که به میزبانی دانشگاه آزاد اسلامی دزفول برگزار شد در سخنان کوتاهی به تشریح ویژگی های آجر نوشته های دشت خوزستان پرداخت و گفت:در ساخت معبد جهانی چغازنبیل شوش آجرهایی استفاده شده که تاریخ آنها به 2250 سال پیش از میلاد بر می گردد که در نوع خود جزء اولین نوشته های بشر می باشند.
وی با بیان اینکه در ساخت قلعه شوش بدست باستانشناسان فرانسوی در بیش از 100 سال پیش نمونه هایی از آجر نوشته های پیش از میلاد بکار رفته اظهار کرد :سنت آجر نویسی برای پرستش خدایان ایلامی بکار رفته است.
پروفسور ارفعی افزود: نمونه های مختلفی از آجر نوشته ها مربوط به دوره های کهن وجود دارد که شامل یک تا 26 خط نوشته می باشند ضمن اینکه آجر نوشته هایی از یک جهت تا 6 جهت نیز مشاهده شده است.
وی یکی از منحصربفرد ترین آجر نوشته ها را مربوط به معبد چغازنبیل دانست و گفت :این آجر نوشته به طول 47 سانتی متر ، ضخامت 15 و عرض 30 سانتی متر در نوع خود بی نظیر است این درحالی است که آجر نوشته ها 4 گوش بین 30 تا 40 سانتی متر با ضخامت 8 تا 12 می باشند.
پرفسور ارفعی ابراز امیدواری کرد با انجام کاوش های باستان شناسی در منطقه و دشت خوزستان نمونه های دیگری از آجر نوشته ها بدست آید تا بتوان تاریخ این سرزمین را واضحتر معرفی کرد.
استاد پرفسور عبدالمجید ارفعی اوزی ، باستان شناس، زبان شناس ، نخستین مترجم ایرانی فرمان کورش از زبان اصلی به فارسی و تنها متخصص زبان های ایلامی و اکدی در جهان می باشد.
انتهای پیام/ص