استان زنجان از ظرفیت های بسیار بالایی در زمنیه تولید شیر و انواع فرآورده های آن برخوردار است.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان؛دکتر جواد تاج کی معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان گفت: توجه ویژه به مصرف روزانه لبنیات در رژیم غذایی به دلیل نقش مهمی که در تامین سلامت تمام ارگان های بدن دارد همواره مورد تاکید بوده است و لذا با وارد کردن شیر و فراورده های آن در سبد غذایی خانوار گام بسیار موثری در حفظ سلامتی اعضای خانواده خود برداشته ایم.
وی لبنیات را مهم ترین منبع تامین کننده کلسیم در رژیم غذایی برشمرد و افزود: وجود کلسیم در لبنیات به واسطه نقشی که در استحکام و سلامت استخوان ها دارد از علل هم تاکید بر مصرف مستمر و روزانه این فرآورده محسوب می شود.
دکتر تاج کی با تاکید بر اینکه از مصرف مداوم شیر و فرآورده های آن بویژه در دوران نوجوانی و سالمندی نباید غافل شد، بیان داشت: لبنیات همچنین منبع غنی پروتئین محسوب می شود و این موضوع نیز از دیگر علل تاکید بر مصرف مدوام آن به حساب می آید.
معاون غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی استان زنجان ارزش بیولوژیکی بالای پروتئین موجود در لبنیات را مورد تاکید قرار داد و گفت: لبنیات همچنین منبع مهمی از ویتامین 2B به حساب می آیند.
وی اضافه کرد: با مصرف روزانه شیر و فرآورده های مختلف آن نیازهای اساسی بدن تامین شده و به تبع آن تمام ارگان های اصلی بدن ازجمله کلیه و قلب سالم مانده و نهایتا فشار خون نیز در افراد کنترل می شود.
عبدالله جعفری، مدیر تنظیم بازار سازمان جهاد کشاورزی استان زنجان، نیز گفت : استان زنجان از ظرفیت های بسیار بالایی در زمنیه تولید شیر و انواع فرآورده های آن برخوردار است به طوری که سالانه بخش قابل توجهی از این تولیدات مازاد بر نیاز استان بوده و از این طریق نیاز استان های همجوار به این فرآورده نیز تامین می شود.
وی  با بیان اینکه سال گذشته 186 هزار تن شیر خام در استان زنجان تولید شده است، گفت: با توجه به قیمت مناسب این فرآورده و سهولت دسترسی به آن در بازار توصیه می شود شهروندان انواع فرآورده های لبنی را در رژیم غذایی روزانه خود وارد کنند.
جعفری در پایان  با اشاره به پایین بودن سرانه مصرف شیر در کشورمان خاطرنشان کرد: طبق آماری که وزارت بهداشت در سال 93 منتشر کرده سرانه مصرف شیر در کشورهای اروپایی 350 کیلوگرم در سال، در کشورهای توسعه یافته 300 کیلوگرم در سال و در ایران 70 الی 80 کیلوگرم در سال است.  
 
انتهای پیام/ن
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.