به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز،فرمانده پلیس راه خوزستان گفت: ترافیک در مرزهای خوزستان روان است اما با شروع بازگشت زائران به کشور ترافیک در بعد از ظهر و شب در محورهای چذابه تا اهواز و همچنین از شلمچه تا اهواز سنگین و نیمه سنگین می شود.
سرهنگ رضا دولتشاهی، افزود: خستگی و خوابآلودگی و عجله زائران در بازگشت، موجب بروز حوادث ترافیکی در محورهای منتهی به مرزها میشود.
دولتشاهی اظهار داشت:ما تمام تلاش خود را برای امنیت راه های زائران و مسافران انجام دادیم از جمله اینکه ، در دو محور منتهی به مرز هیچ کامیون و تریلری حق تردد ندارد و این محدودیت کمک کرده که در محورهای چذابه-اهواز و شلمچه-اهواز مشکلی در تردد نداشته باشیم.
سرهنگ رضا دولتشاهی، بیان کرد: و اما امیدواریم مسافران نیز برای رسیدن سالم به مقصد دقت و صبر داشته باشند و هنگام رسیدن به مرزها، شب را در موکبها و خوابگاههای در نظر گرفته شده استراحت کنند و صبح با آرامش به سمت استانهای خود حرکت کنند.
نظارت علوم پزشکی بر موکب ها و غربالگری زائران معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی جندی شاپور اهواز نیز گفت: نظارت علوم پزشکی از قبل از برپایی موکب ها اعمال شد به این صورت که مناطق مرزی سم پاشی شد تا موجودات و حشرات موذی از بین بروند.
دکتر شکراله سلمان زاده افزود:همچنین اجبار شد کسانی که قصد برپایی موکب را دارند برای تهیه کارت تندرستی اقدامات لازم را انجام دهد.که نمونه گیری و سایر آزمایشات را بصورت رایگان انجام دادیم.
سلمان زاده بیان کرد: برای طریقه نگهداری از موادغذایی و روش طبخ درست غذا نیز جلسات متعددی را برگزار نمودیم تا غذا با روش های کاملا بهداشتی آماده و در اختیار زوار قرار بگیرد.
وی اظهار داشت: در بحث بازرسی نیز در حال حاضر به صورت شبانه روزی و مستمر تمام موکب ها مورد بازرسی قرار می گیرند و موارد مشکوک به سرعت جمع آوری می شود به منظور بهداشتی بودن آب شرب نیز ،امسال برخلاف سال گذشته که آب جهت شستشو و سایر موارد استفاده می شد دستور دادیم تا تنها آب شرب وارد منطقه گردد که همین آب نیز به صورت مرتب کلر سنجی می شود.
دکتر سلمان زاده در پاسخ به این سئوال که با توجه به تجمع میلیونی و شیوع انواع بیماری، چگونه از ورود این بیماری ها جلوگیری می کنید؟ گفت: در مرزهای هوایی، زمینی و دریایی پایگاه های مراقبت مرزی در طول سال ودر 24 ساعت شبانه روز در حال فعالیت هستند و هر شخصی که وارد مرز می شود را از لحاظ تنفسی، تب و حتی بیماری های پوستی غربالگری می کنند.
مراجعه 36 هزار زائر به پایگاه های علوم پزشکی همچنین معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اهواز گفت: علوم پزشکی اهواز به عنوان محصول کمیته بهداشت و درمان ستاد اربعین استان تمامی تمهیدات رابه کار گرفت تا بتواند خدمات رسانی مناسبی را به زائران حسینی ارائه دهد.
عباس نبوره افزود: از جمله این تمهیدات برپایی درمانگاه صحرایی در چذابه که شامل اتاق پزشک، اتاق بیمار، اتاق احیا، تزریقات و مامایی است همچنین برای اولین بار در اتوبوس آمبولانس ها خدمات دندان پزشکی اورژانسی ارائه شد و 185 نفر ویزیت شدند.
نبوره ادامه داد: همچنین آزمایشگاه های سیار برای انجام آزمایش های ضروری در محل، اتاق عمل و ماشین بیهوشی و ریکاوری به همراه 2 دستگاه اتوبوس آمبولانس و 8 دستگاه آمبولانس به منظور اعزام به مناطق درمانی در مرز چذابه مستقر شد.
وی اظهار داشت: در مسیر اهواز-سوسنگرد-بستان-چذابه 2 دستگاه بالگرد،22 دستگاه آمبولانس و اتوبوس آمبولانس در جاده به فاصله 5 کیلومتر برای امنیت خاطر زائران و سهولت دسترسی به صحنه حادثه مستقر شد.
معاون مرکز مدیریت حوادث و فوریت های پزشکی دانشگاه علوم پزشکی اهواز بیان کرد: با هماهنگی صورت گرفته تعداد 14 آمبولانس و یک اتوبوس آمبولانس از استان های چهارمحال بختیاری، اراک، بندر عباس، و قزوین برای ارائه هر چه بهتر خدمات در مرزها مستقر شدند.
نبوره تصریح کرد: کل مراجعین از ابتدا تا کنون 36هزار و 974 نفر بوده اند .
وی عنوان کرد: در محور سوسنگرد – بستان روز گذشته 17:18دقیقه در نتیجه برخورد پراید با سمند 7 مصدوم توسط آمبولانس فوریت های پزشکی به بیمارستان شهید چمران سوسنگرد اعزام شدند و پس از تثبیت علائم حیاتی جهت ادامه مداوا با یک دستگاه اتوبوس آمبولانس و یک آمبولانس به بیمارستان گلستان اهواز منتقل شدند.
خروج زائران 50 کشور جهان از مرز شلمچهفرمانده قرارگاه فرعی اربعین شهدای شلمچه نیز گفت: خوشبختانه با توجه به زیرساخت های مناسبی که در مرز شلمچه وجود داشت رفت و آمد زائران اربعین حسینی به خوبی در حال انجام است.
علی اکبرسقایی افزود: تا کنون از مرز شلمچه 115هزار و 390نفر از 50 کشور جهان از این مرز وارد خاک عراق شده اند که استقبال بی نظیری بوده است.
سقایی بیان کرد: همچنین523هزار و 502 هموطن از مرز شلمچه وارد خاک عراق شده و تا کنون 368هزار و 615 نفر بازگشته اند.
میزان تصادف در محور چذابه بیش از شلمچه بودمعاون امداد ونجات جمعیت هلال احمر خوزستان بیان کرد: مسئولیت هلال احمر خوزستان به دو ماموریت برون مرزی و درون مرزی تقسیم شد که ماموریت برون مرزی بر عهده مرکز پزشکی حج وزیارت جمعیت هلال احمر خوزستان بود که مربوط می شود به بحث بهداشت و درمان.
صادق سلامت افزود: در این حوزه ما یک اتوبوس آمبولانس که حکم یک بیمارستان مجهز سیار را دارد به همراه 140نفر از نیروهای خود را در استان های کربلا، نجف، سامرا، میسان و الاماره مستقر کردیم تا در زمنه های پزشکی، امدادگری و پرستاری ارائه خدمات انجام دهند.
سلامت بیان کرد: در ماموریت درون مرزی نیز از کوت سید نعیم تا مرز چذابه 7 پست امداد ونجات که هر پست شامل 8 نفر نیرو، یک آمبولانس، خودروی نجات و موتورآمبولانس است مسقر شد.
وی اظهار داشت: در خود مرز قرارگاه مرکزی داریم که از عملیات امدادونجات پشتیبانی می کند و 45 نفر نیرو ، یک اتوبوس آمبولانس ، 16اتوبوس، خودروی ارتباطات سیار ، 31 خط ثابت، یک خط ماهواره ای ثریا ، فکس و خودروی نجات را شامل می شود. در مرز شلمچه نیز همین امکانات اما با 5 پست مسقر شد.
در پایان معاون امداد ونجات جمعیت هلال احمر خوزستان میزان تصادفات در مرز چذابه را بیشتر از مرز شلمچه عنوان کرد.
گزارشی از الهام وادی
انتهای پیام/و