رئیس پلیس آگاهی استان اصفهان از اجرای طرح شناسنامه‌دار کردن خریداران و فروشندگان اجناس دست دوم در راستای پیشگیری از وقوع جرم سرقت خبر داد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،سرهنگ ستار خسروی پیرامون اقدامات صورت گرفته برای مقابله با خریداران اموال مسروقه  اظهار داشت: بدون شک نقش مالخر در وقوع سرقت از اهمیت بالایی برخوردار است، به طوری که اگر عوامل وقوع سرقت را رأس اظلاع یک هرم در نظر بگیریم وجود مالخر در رأس این هرم قرار دارد، چرا که اگر چنین کسی وجود نداشته باشد سارق نیز برای فروش اموال مسروقه خود با مشکل مواجه شده و سراغ این کار نخواهد رفت و بنابراین برخورد با این افراد برای پلیس بسیارحائز اهمیت است.

وی با بیان اینکه بزرگترین انگیزه برای سارقان معتاد، فروش اموال مسروقه و تامین مواد مصرفی خود است، افزود:  یکی از اقداماتی که در این زمینه صورت گرفته برخورد با ساقیان مواد مخدر است که به صورت پایاپای از سخت معتادان سارق اموال مسروقه را در ازای مواد مخدر از آنان دریافت می‌کنند.

رئیس پلیس آگاهی استان اصفهان بیان کرد: بخشی از مالخران در قالب خریداران و فروشندگان اجناس دست دوم لوازم منزل، قطعات و لوازم داخل خودرو، گوشی تلفن همراه، ضایعاتی‌ها و غیره فعالیت می‌کنند که در این زمینه یک منشور قانونی با همکاری اتاق اصناف برای نصب در تمامی صنوف خریداران اجناس دست دوم تهیه شده و تمامی متصدیان این نوع واحدها موظف به نصب آن در واحد خود هستند.

وی افزود: با توجه به ابلاغ قانونی این منشور کسانی که اقدام به نصب آن در واحد خود می‌کنند، دیگر به خرید اموال مشکوک به سرقت اقدام نمی‌کنند .

سرهنگ خسروی به افرادی که منشور مذکور را تهیه نکرده‌اند هشدار داد و گفت: این افراد هرچه زودتر با مراجعه به اتاق اصناف و تهیه این منشور نسبت به نصب آن در واحد خود باید اقدام کنند زیرا در غیر این صورت با متخلفان برابر قانون برخورد می‌شود.

وی از شناسنامه‌دار کردن خریداران و فروشندگان اجناس دست دوم و صنوفی که سابقه خرید و فروش اموال مسروقه داشتند خبر داد و گفت: این طرح به منظور کنترل و ساماندهی و پاکسازی افراد مالخر در بین صنوف مذکور به اجرا گذاشته شده که در پیشگیری از وقوع سرقت می‌تواند موثر باشد.

رئیس پلیس آگاهی استان اصفهان گفت: این طرح هم اکنون در تمام استان در حال اجرا است و به تمامی پلیس آگاهی شهرستان‌ها نیز ابلاغ شده است که تمرکز ویژه‌ای بر روی این واحدها به ویژه اوراق فرشی‌ها داشته باشند و بازرسی‌های خود را به صورت مستمر و مداوم انجام دهند.

وی از اجرای سه طرح برخورد با خریداران و فروشندگان اموال مسروقه در سال جاری خبر داد و گفت: در این رابطه تعداد 98 واحد صنفی که بدون مجوز قانونی اقدام به خرید و فروش اجناس دست دوم می‌کرده که از آنان اموال مسروقه نیز کشف شده بود، شناسایی و با هماهنگی مقام قضایی نسبت به پلمب آنها اقدام شد.

سرهنگ خسروی با تقدیر و تشکر از تمامی صنوفی که کمال همکاری و تعامل را با ماموران پلیس دارند، اظهار داشت: توصیه ما به خریداران و فروشندگان اجناس دست دوم این است که حتماً مشخصات فروشنده را در دفتری ثبت کنند تا اگر مال مسروقه‌ای در واحد آنها پیدا شد بتوانند صاحب آن را معرفی نمایند زیرا اگر نتوانند این کار را انجام دهند خود آنها مسئول بوده و به مرجع قضایی معرفی خواهند شد.

وی گفت: از صنوفی که صادقانه و صالحانه در این زمینه مشغول فعالیت هستند انتظار داریم اگر می‌دانند فرد یا افرادی در صنف آنها در زمینه خرید وفروش اموال مسروقه و مالخری اقدام می‌کند موضوع را از طریق شماره تلفن 110 به اطلاع پلیس برسانند و با این کار به جمع آوری افراد مالخر و حفظ سلامت حوزه کاری خود کمک کنند.

رئیس پلیس آگاهی استان اصفهان رویکرد اصلی پلیس آگاهی استان را برخورد قاطع و ضربتی با مالخران عنوان و تاکید کرد: اگر سارق یا سارقانی توسط کارآگاهان پلیس آگاهی استان دستگیر شوند پرونده آنها تا زمان دستگیری مالخران مختومه نمی‌شود  و تمام تلاش‌ها برای کشف و استرداد اموال مسروقه به مالباختگان است.




انتهای پیام/م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.