امروزه با مواردی از بروز عوارض جدی که در اثر مراجعه "درمانی" به عطارها یا افراد نا آگاه در افراد مواجه هستیم, باید بدانیم عطاری‌ها فقط محل فروش گیاهان دارویی است و حق تجویز و درمان بیمار را ندارند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان؛ مصرف داروهای گیاهی به صورت خودسرانه یا بدون مشورت با متخصصین طب ایرانی-اسلامی، می‌تواند برای افراد مخاطره آمیز باشد و در بسیاری از مواقع مصرف خودسرانه داروهای گیاهی, فرصت‌های طلایی تشخیص و درمان بیماری‌های حاد یا خطرناک را از افراد می‌گیرد.
 
عطارها حق تجویز و درمان بیماری را ندارند
 
البته امروزه با مواردی از بروز عوارض جدی که در اثر مراجعه "درمانی" به عطارها یا افراد نا آگاه در افراد مواجه هستیم, باید بدانیم عطاری‌ها فقط محل فروش گیاهان دارویی هستند و حق تجویز و درمان بیمار را ندارند. متاسفانه بسیاری از افراد به این نکته توجه نمی‌کنند!!
 
توصیه دارویی به دیگران بدون آگاهی موجب شدت گرفتن علائم بیماری می‌شود
 
یک عادت غلط بین افراد توصیه دارویی به افرادی است که ظاهراً بیماری مشابه به بیماری آنها دارند. متاسفانه این کار در بسیاری از مواقع نه تنها باعث بهبودی فرد نخواهد شد بلکه علائم بیماری را در افراد تشدید می‌کند.
 
یادمان باشد هر شخص ساختار بدنی خاص و مزاج مخصوص به خود را دارد. این مسئله هم در مورد داروهای شیمیایی و هم داروهای گیاهی صدق می‌کند.
 
ملین‌ها در بسیاری از موارد بدون تجویز پزشک مصرف می‌شود
 
راحله زارع‌شاهی دانش‌آموخته داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان می‌گوید: یک دسته از داروهای مهمی که مردم جامعه در بسیاری از موراد بدون تجویز پزشک و با تشخیص خودشان مصرف می‌کنند, ملین‌ها هستند, مخصوصا ملین‌های گیاهی.
 
به گفته وی بسیاری با این استدلال که ملین‌ها باعث پاکسازی بدن می‌شوند و از طرفی اگر گیاهی باشند, ضرر ندارند به طور طولانی مدت به این داروها را مصرف می‌کنند.  
 
بدون اصلاح دلیل یبوست استفاده از ملین ها تنها تاثیر موقتی خواهد گذاشت
 
دانش‌آموخته داروسازی سنتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان اضافه کرد: نکته مهم این است که بدون اصلاح دلیل یبوست استفاده از ملین ها تنها تاثیر موقتی خواهد گذاشت. همچنین استفاده طولانی مدت از این داروها باعث آسیب های جدی به دستگاه گوارش خواهد شد.
 
زاعشاهی یاداور شد: داروهای ملین دسته مهمی از داروها هستند که خودشان به چند گروه تقسیم می‌شوند و روش‌های تاثیر گذاری هر کدام متفاوت است. پزشک با توجه به دلیل یبوست هر بیمار داروی مناسب را در دوره درمانی مناسب  تجویز خواهد کرد.
 
فاطمه هادیان - دانشجوی دکتری تخصصی طب سنتی ایران دانشگاه علوم پزشکی تبریز نیز می‌گوید: در دیدگاه طب سنتی ایران، ارائه دستورات غذایی به بیماران به عنوان یکی از ارکان برنامه درمانی بوده و حتی در اولویت برنامه قرار دارد و صرفاً به عنوان یک امر جانبی و کمکی محسوب نمی‌شود. اگر انتخاب غذا مناسب باشد کمک حال بیمار است، در غیر این‌صورت دستور غذایی غلط، هم‌دست بیماری خواهد شد!
 
رعایت نکات تغذیه‌ای، قسمت مهمی از مشکلات بیماران را حل می‌کند
 
باید بدانید که بخش قابل توجهی از بیماران با رعایت نکات تغذیه‌ای، قسمت مهمی از مشکلاتشان رفع می‌گردد و دیگر نیازی به داروی گیاهی یا شیمیایی نخواهند داشت.

منبع:خبرگزاری تسنیم
انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.