مدیر کل انتقال خون استان تهران گفت: بیماران مبتلا به کم خونی برای کاهش نیاز به خون باید قبل از عمل جراحی، مشکل کم خونی خود را برطرف کنند.

مرتضی طباطبایی مدیرکل انتقال خون استان تهران در گفت و گو با خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با بیان اینکه برای حفظ حجم خون بیماران از بعضی داروها به جای خون و فرآورده های خونی و یا به عنوان جایگزین آن استفاده می شود، اظهار داشت: از این داروها برای افزایش حجم خون و حجم دهنده های خون استفاده می شود.

به گفته طباطبایی؛ بیماران مبتلا به کم خونی باید قبل از انجام عمل جراحی،  مشکل کم خونیشان برطرف شود تا میزان نیازش به خون و فراورده های خونی به حداقل ممکن برسد.

مدیرکل انتقال خون استان تهران با بیان اینکه داروهایی وجود دارد که می توان قبل از انجام اعمال جراحی غیر اورژانس به بیماران تزریق کنیم و برای خونسازی مراکز خونگیری بیماران را تامین کنیم، تصریح کرد: از کاربرد این داروها است که از خون خود افراد در حین عمل برای خودشان استفاده می شود و در بعضی از مراحل و اعمال جراحی نیاز هست غلظت خون بیمار به حدی برسد که این مرحله انجام شود  که با این اعمال می توان غلظت خون را به حد مطلوب رساند.

طباطبایی با بیان اینکه روش هایی وجود دارد که در حین اعمال جراحی بزرگ می توان از این روش ها استفاده کرد، افزود: خونی را که دور قلب باز، جایگزین کردن مفصل لگن یا جایگزین مفصل زانو خونی که در حین عمل خارج می شود را گرفته و طی مراحلی تصفیه کرد و دوباره  برای مصرف خود بیمار مورد استفاه قرار گیرد.

وی بیان کرد: به طور کلی به دنبال این هستیم که کمتر بتوانیم فرآورده های خونی را استفاده کنیم و به طبع بیمارانی که نیاز به تزریق خون نیستند مداوا کنیم.

وی با اشاره به اینکه دستورالعمل های جدیدی برای میزان کمتری از هموگلبین را برای انجام اعمال جراحی پذیرفتند، تاکید کرد: با رعایت این دستورالعمل ها و قوانین جدید می توان به بیمار کمک کرد که کمتر دچار مواردی و مسائلی شود که نتیجه اش تزریق خون است.

طباطبایی بیان کرد: به صورت سیستماتیک و کلی این روش ها انجام نمی شود اما به صورت موردی گاهی اوقات برای بعضی از اعمال جراحی برای بیماران استفاده می شود.

مدیر کل انتقال خون استان تهران با اشاره به اهمیت کیفیت خون عنوان کرد: افزایش و بهره وری از این همه امکانات با هزینه هایی که دارد صرف تهیه خون می شود و سازمان انتقال خون به سقف ۲ میلیون ۱۰۰ واحد خون رسیده و سازمان قصد ندارد میزان آمارش از این میزان افزایش بگیرد و شاید به مواردی برسد که بتوان استفاده بهینه تری از خون و فرآورده های خونی داشته باشد.

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.