به گزارش
خبرنگار سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، کواکبیان عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس، شاه ویسی رئیس پژوهشکده مطالعات راهبردی دانشگاه تهران و ظهره وند سفیر اسبق ایران در ایتالیا امشب18 آبان در برنامه گفتگوی ویژه خبری به بررسی الزامات فعالیت دفتر اتحادیه اروپا پرداختند.
کواکبیان در ابتدا در پاسخ به سوال اول مجری برنامه مبنی بر اینکه سند راهبردی اتحادیه اروپا چه لایه های دارد گفت: کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در مورد رفتار اتحادیه اروپا تاکنون هیچ تصميمي نگرفته است این در حالی است که کارهای اتحادیه اروپا در تهران پیگیری می شود.
وی با بیان اینکه، سند راهبردی اتحادیه اروپا لحن خوبی نداشت ادامه داد: بحث اتحادیه اروپا مبحثی ویژه است که با صدور بیانیه موضوع حساس تر می شود.
این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس با اشاره به اینکه،بعد از پسا برجام درخواست ها در این رابطه بیشتر شد اظهار داشت: حساسیت های ایجاد شده اگر مبنای مداخله در امور کشور و حرکت خلاف عرف دیپلماتیک نداشته باشد مشکلی برای ایجاد دفتر وجود ندارد.
ظهره وند سفیر اسبق ایران در ایتالیا با اشاره به اینکه، گشایش دفتر اتحادیه اروپا دژ ایران سابقه ای ندارد گفت: دو نفر از طرف اتحادیه در سفارت ایتالیا مشغول به فعالیت هستند و ماموریت های اتحادیه را آنها انجام می دهند.
تصمیم گیری پیرامون گشایش دفتر اتحادیه اروپا در تهران نیاز به اجماع ملی دارد
وی با تاکید بر اینکه، تصمیم گیری پیرامون گشایش اتحادیه اروپا در تهران نیاز به اجماع ملی دارد خاطرنشان کرد: باید بر روی این موضوع کار کارشناسی کرد و مزایا و معایب را مورد رصد قرار داد.
در ادامه بحث ساسان شاه ویسی رئیس پژوهشکده مطالعات راهبردی دانشگاه تهران نیز با اشاره به بیانیه اتحادیه اروپا در یک سالگی برجام که در آن خبر گشایش دفتر این اتحادیه در تهران را نیز مطرح می کند، اظهار داشت: این بیانیه یک سند چند وجهی است که بخشی از آن بایدها را مطرح می کند، بخش دیگر از آن به ضرورت های تاریخی و تعاملات دیپلماتیک می پردازد و بخش دیگر از این سند، نیازهایی است که اتحادیه اروپا به جهت فعالیت های مدنی دفتر دیپلماتیک سیاست خارجی خود به دنبال آن است.
وی ادامه داد: در ابتدای این سند، آنها از مذاکرات سازنده با ایران استقبال می کنند اما نهایتا از برنامه موشکی ما، قدرت نفوذ ایران در منطقه و انتخابات مجلس شورای اسلامی و خبرگان رهبری ابراز نگرانی می کنند ضمن آنکه در این سند اجرای مکانیزم اروپایی حقوق بشر در ایران و آزادی زندانیان سیاسی را خواستار هستند.
اتحادیه اروپا برای پیگیری موارد خاص، دفاتر منطقه ای خود را برقرار می کند
رئیس پژوهشکده مطالعات راهبردی دانشگاه تهران با تاکید بر اینکه اتحادیه اروپا عموما برای پیگیری موارد خاص این دفاتر را ایجاد می کند اضافه کرد: بر همین اساس این اتحادیه هم اکنون در ۱۳۷ کشور، دفاتر منطقه ای خود را برقرار کرده است.
گشایش دفتر اتحادیه اروپا در تهران قابل توجیه نیست
ظهره وند سفیر اسبق ایران در ایتالیا نیز با تاکید بر اینکه برقراری دفتر اتحادیه اروپا در تهران قابل توجیه نیست گفت: فعالیت هایی که هم اکنون سفارت خانه کشورهای اروپایی در تهران انجام می دهند کفایت می کند ضمن آنکه با گشایش دفتر اتحادیه اروپا در کشور است این اتحادیه بر جنبه های فرهنگی و اجتماعی با نرم هایی که در اروپا اتفاق افتاده و آنها نیز این نرم ها را استاندارد می دانند متمرکز خواهند شد.
وی همچنین اضافه کرد: این اتحادیه در بیانیه خود عنوان کرده است که روابط آنها با ایران منوط به گفتگوهای حقوق بشری است ضمن آنکه عنوان می کنند روابط سازنده با ایران منوط به پیشرفت در اجرای برجام است و این در حالی است که ایران تا این مرحله تعهدات خود را اجرا کرده اما از ناحیه طرف مقابل بدعهدی هایی را شاهد بوده، لذا لازم است ماهیت گشایش دفتر این اتحادیه در کشور به روشنی تبیین شود.
سفیر اسبق ایران در ایتالیا همچنین تاکید کرد: ما نباید روابط مان را در یک حلقه واحد گیر بیندازیم بلکه باید روابط دو جانبه خود را تقویت کنیم ضمن آنکه رابطه با اتحادیه اروپا، روابط دو جانبه با تک تک این کشور ها را تحت الشعاع خود قرار می دهد.
انتهای پیام/