مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور از اجرای طرح توانمندسازی و پیشگیری از مواد مخدر در آذربایجان غربی همزمان با 6 استان دیگر خبر داد.

به گزارش خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛حمید صرامی درنشست خبری با اصحاب رسانه اظهارکرد: طرح توانمندسازی و ایمن سازی دانش آموزان دوره دوم متوسطه درزمینه پیشگیری از مواد مخدر در ۱۲ استان کشور آغاز می شود که در حال حاضر در ۷ استان قم، قزوین، مرکزی، لرستان، سیستان بلوچستان، کرمان و امروز در آذربایجان غربی اجرا شده  و در  استانهای خراسان، گلستان، تهران، هرمزگان و خوزستان تا ماه آینده اجرا خواهد شد.

وی تصریح کرد: در این طرح چند نکته از جمله کاهش تمایل به مصرف مواد در نوجوانان  براساس آموزش های تخصصی، افزایش دانش و آگاهی  دانش اموزان درباره تبعات و عوارض مصرف مواد از طریق آموزش های مهارتی ، ارتقایتوامندی روانی و اجتماعی و آموزش سبک فرزندپروری به پدر و مادر و آگاهی از شیوه های آموزش سبک فرزند پروری منطقی دنبال می شود.

وی با بیان اینکه توانمندسازی دانش آموزان، اولیا و معلمان سه حلقه اصلی پیشگیری از آسیب های اجتماعی است خاطر نشان کرد: در این طرح به دنیال یکپارچه سازی خدمات پیشگیرانه دربین والدین، دانش آموزان و مدارس هستیم.

وی اظهار کرد: درسال ۹۰ آذربایجان غربی در حوزه اعتیاد در رتبه چهارم قرار داشت که خوشبختانه با اقدامات آموزش و پرورش و دستگاه های پیشگیرانه در سطح استان به رتبه ۲۲ تنزل یافته است.

مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور ادامه داد: اقدامات خوبی در استان انجام شده اما کفایت نخواهد کرد مگر آنکه مسئولان استانی استمرار در انجام اقدامات پیشگرانه در این حوزه را به جد دنبال کنند.

صرامی تصریح کرد: ماری جوانا،گل،حشیش، تریاک، قرض روانگردان، ریتالین به ترتیب بیشترین مصرف را در کشور به خود اختصاص داده که در آذربایجان غربی برخلاف این الگو در حوزه نوجوانان بیشترین  مصرف  به ترتیب قرض های روانگردان، تریاک، ماری جوانا، گل و حشیش  این مواد بوده که نیاز است دستگاه های فرهنگی و رسانه ای با ایجاد فرهنگ سازی از بروز اعتیاد در نوجوانان جلوگیری کنند.

مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با بیان اینکه میزان گرایش به اعتیاد در دانش آموزان در این استان از میانگین کشوری به شدت پایین است افزود: امیدواریم با استمرار طرح توانمندسازی شاهد ایمن سازی و مصونیت دانش آموزان استان در حوزه اعتیاد باشیم.
وی گفت: آموزش و پرورش یک تنه نمی تواند در مقابل اعتیاد بیاستند و در سطح دانشگاه نیز باید متولیان در حوزه اعتیاد وارد عمل شده و  در استمرار  فعالیت های پیشگیرانه  به طور جد تلاش کنند.

وی در خصوص وضعیت کارگران صنعتی در رابطه با مصرف مواد مخدر گفت: در سطح کشور میانگین نرخ مصرف مواد مخدر تریاک و مواد سستی زا در سطح کارگران صنعتی ۸٫۷ درصد بوده که در آذربایجان غربی ۴٫۵ درصد است.

 وی در ادامه همچنین به میانگین مصرف مصرف مواد مخدر شیشه و حشیش در بین کارگران صنعتی اشاره کرد و گفت: براساس گزارشات میانگین مصرف شیشه در حوزه محیط صنعت۸٫۳ درصد و در آذربایجان غربی ۷ درصد و میانگین کشوری مصرف حشیش ۶٫۸ درصد که در آذربایجان غربی ۲٫۵ درصد بوده است.

صرامی به تمایل مردم استان به خدمات پیشگیرانه مواد مخدر اشاره کردو گفت: تمایل به اقدامات پیشگیرانه  در کشور  ۶۹ درصد و درآذربایجان غربی ۷۷ درصد بوده که این آمار نشان می دهد مردم استان تمایل زیادی به بحث های مشارکتی، اجتماعی شدن و مداخله در سرنوشت خویش را دارند.

وی با بیان اینکه براساس آمار ۵۸ درصد معتادین زیر ۳۴ سال سن دارند تصریح کرد: در تحقیقات اخیر میانگین سن شروع مصرف مواد ۲۱ تا ۲۴ سال بوده که  در آذربایجان غربی ۲۳سال است لذا باید مسئولان به جد مراقب باشند تا با کاهش سن اعتیاد در استان مواجه نشویم.

مشاور دبیرکل ستاد مبارزه با مواد مخدر کشور با اشاره به اینکه مصرف چند ماده ای مواد مخدر در دانش آموزان مشاهده نمی شودافزود: خوشبختانه براساس اقدامات انجام شده سطح آگاهی دانش آموزان آهسته آهسته افزایش می یابد  و امیدواریم وزارت آموزش و پرورش با نگاه ویژه برای زیر چتر قراردادن همه دانش اموزان در این طرح  موجب کاهش میل به مصرف مواد مخدر  و کاهش آسیب های اجتماعی در بین نوجوانان شود.

انتهای پیام/م
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.