وی ادامه داد: منتقدان و مخالفان برجام نمیگویند که اگر برجام نبود امروز در چه وضعیتی بودیم، اما مردم میدانند قبل از برجام چه وضعیتی داشتیم. ما برای انتقال پول اعزام دانشجو و بازرگان و صنعتگر هیچ راهی نداشتیم، مجبور بودیم پول را چمدانی منتقل کنیم به نظام بانکی کشور قفل زده شده بود و به بهانه دور زدن تحریم مفاسد زیادی شکل گرفت و چندین میلیارد دلار از مردم پول نفت گرفته شد که تحریمها دور زده شود اما آن پولها گم شد کشتیرانی کشور تحریم بود و کشتیها نمیتوانستند در سواحل پهلوگیری کنند.
انصاری متذکر شد: برای خرید قطعات هواپیما در دوران تحریم از شیوههای نامتعارف استفاده میشد و از طریق کشورهای مختلف با چند برابر قیمت وارد کشور میشد. مگر ما فراموش کردیم در دوران تحریم در بخش کشاورزی ناچار به واردات 6 میلیون تن گندم وارد کردیم.
وی ادامه داد: در دوره قبل از برجام مشکلات بسیاری در حوزه انتقال تکنولوژی، مراودات و مسافرت به کشورهای مختلف وجود داشت اما در سایه برجام جلوی تحریمها و تخریب گرفته شد همچنین از فصل هفتم منشور سازمان ملل خارج شدیم. کسانی که امروز امنیت ایران را زبانزد میدانند باید بدانند بخشی از این امنیت رهاورد برجام و بخشی دیگر تلاش نیروهای نظامی و انتظامی و بخش دیگر رهاورد سرمایهگذاری دولت در هزینههای امنیت است.
معاون حقوقی رئیس جمهور اظهار داشت: بنده به عنوان معاون حقوقی رئیس جمهور اعلام میکنم برجام بزرگترین دستاورد حقوقی نظام بوده و پیروزی منطق حقوقی ما بر تحریم و تهدید بود، آیا امروز کسی میتواند منکر شود که کشتیرانی تحریمها برداشته نشده است؟ بعد از برجام تولید نفت از زیر یک میلیون بشکه به 4 میلیون بشکه نفت افزایش داده شد. صادرات نفت از 900 هزار بشکه به 2 میلیون و 400 هزار بشکه افزایش یافت.
انصاری با اشاره به تولید گندم در فضای پسابرجام ادامه داد: در این دولت تولید گندم به 14.5 تن افزایش یافت این محصول استراتژیک در سیلوهای کشور طی دو سال آینده ذخیره شده است. سه هفته پیش مصوبه صادرات گندم و کالاهای استراتژیک صادر شده زیرا تولید ما بیشتر از مصرف است.
وی گفت: در غرب کارون برداشتمان از حوزههای نفتی و
گازی بیشتر شده و در این زمینه از کشور عراق پیشی گرفتیم، باید اعلام کنم
همه اینها از دستاوردهای برجام است همچنین سفرهای رئیس جمهور به اروپا و
خاوردور و امضای اسناد همکاری از دیگر دستاوردهای برجام است.
انصاری
افزود: در گذشته و در زمان تحریم مجاز نبودیم که هیچ گونه قراردادی را
انتخاب کنیم، طرف مقابل قرارداد را انتخاب میکرد و قراردادها به ما تحمیل
میشد، همچنین ناچار بودیم کالاهای دست سوم و چهارم را خریداری کنیم اما
امروز بعد از برجام آزاد هستیم که چه کالایی از چه کشوری خرید کنیم و چه
نوع قراردادی را انتخاب و امضا کنیم.
معاون حقوقی رئیس جمهور گفت:
در گذشته 20 تا 30 درصد برای هزینه تبدیل پول پرداخت میکردیم و گاهی نفت
فروخته میشد اما پول آن به کشور پرداخت نمیشد پول در حساب میماند و ما
مجبور بودیم در قبال آن کالایی که مدنظر کشورها بود را خریداری کنیم اما
امروز در فضای پسابرجام چنین مسائلی وجود ندارد.