رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه از 13 هزار فارغ‌التحصیل کشاورزی این استان، 7 هزار نفر جویای کار هستند، گفت: 95 درصد بهره‌برداران کشاورزی کم سواد و بی‌سواد هستند.

 به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از تبریز؛شفیعی در نشست خبری با خبرنگاران با اشاره به برنامه‌های این سازمان با محوریت برنامه‌های آموزشی ستاد احیای دریاچه ارومیه گفتسازمان نظام مهندسی کشاورزی در راستای برنامه‌های آموزشی احیای دریاچه ارومیه، 52 دوره آموزشی برای یک هزار و 664 نفر روز برگزار کرده است.

وی ادامه داد: 312 دوره مهارتی و ترویجی در مجموع برای 6 هزار 240 نفر در روز بهره‌بردار از سوی جهاد کشاورزی، 52 مورد دوره ترویجی و مهارتی برای یک هزار و 300 نفر از سوی فرمانداری و در نهایت 40 دوره برای یک هزار و 200 نفر بهره بردار از سوی اداره منابع طبیعی برگزار شده است.

شفیعی در ادامه گفتمیزان دقیقی از آمار اراضی کشاورزی و باغات حوزه دریاچه ارومیه در دسترس نیست و هرچند هر از گاهی آمار جسته و گریخته‌ای ارائه می‌شود.

وی افزود توسعه باغات و اراضی کشاورزی بر اساس سیاست‌های ستاد احیای دریاچه ارومیه ممنوع است و لازمه اخذ مجوز توسعه زمین اخذ مجوزهای آبی لازم است.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی آذربایجان‌شرقی با اشاره به افزایش تراز آبی دریاچه ارومیه، مهم‌ترین دلایل آن را بارش نسبتا قابل قبول نزولات جوی، رهاسازی آب سدهای آذربایجان غربی و کردستان، لایروبی رودخانه‌ها، تبخیر کم آب دریاچه نسبت به سال گذشته و آگاهی جوامع محلی منطقه نسبت به تبعات خشکیدن دریاچه ارومیه برشمرد.

وی اساسی‌ترین مشکلات در بخش کشاورزی را عدم اجرای قوانین اعلام کرد و گفتمتاسفانه مدیران دولتی تفکری در خصوص واگذاری بخش خصوصی ندارند، 47 درصد فعالیت‌ها و کارهای جهادکشاورزی، 60 درصد کارهای منابع طبیعی و 50 درصد کارهای محیط زیست قابل واگذاری است.

شفیعی با بیان اینکه رهبر معظم انقلاب همواره بر استفاده از ظرفیت فارغ‌التحصیلان دانشگاهی تاکید کرده است، افزود از 13هزار فارغ التحصیل کشاورزی استان 7 هزار نفر جویای کار هستند و اگر فارغ‌التحصیلان بیکار هستند ناشی از عدم اجرای قانون است.

وی خاطرنشان کرد: از 230 هزار فارغ التحصیل کشاورزی کشور 130 هزار نفر جویای کار هستند.

رئیس سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی استان خاطرنشان کرد: پکیج‌های آموزشی سازمان شامل دفترچه‌های آموزشی، شعارهای ترویجی، تهیه فلش، بروشورهای آموزشی تهیه و در اختیار بهره‌برداران قرار گرفته است، همچنین شرکت های مشاور و طراحی برنامه‌های آب و خاک با استفاده از روش های نوین آبیاری تحت فشار و کم فشار، اصلاح الگوی کشت با ترویج محصولاتی که نیاز آبی کم دارند، سازماندهی و مدیریت چراگاه‌ها و حفاظت و احیای منابع طبیعی فعالیت می‌کنند.

شفیعی با بیان اینکه براساس برنامه پنج سالانه ستاد احیای دریاچه ارومیه مصرف آب کشاورزی در این حوزه باید 8 درصد کاهش یابد، گفت: براساس برنامه پنج سالانه باید مصرف آب کشاورزی در این حوزه آبریز 40 درصد کاهش یابد.

وی تصریح کرد:95 درصد بهره‌برداران کشاورزی استان آذربایجان‌شرقی کم سواد و بی‌سواد هستند و تنها 5 درصد سواد مرتبط با بخش کشاورزی دارند.

وی اجرای دقیق و درست ماده پنج قانون نظام جامع دامپروری کشور مصوب سال 1388 مجلس شورای اسلامی را یکی از راهکارهای بسیار موثر در کاهش میزان بیکاری دانش آموختگان بخش کشاورزی عنوان کرد و افزود: در این قانون بر به کارگیری کارشناسان فنی در واحدهای دامپروری تاکید شده است.

شفیعی با اشاره به آثار مثبت اجرای قانون مزبور در بالا بردن راندمان تولید در بخش کشاورزی، گفت: هدف اصلی از اجرای این قانون افزایش بهره‌وری و سطح کیفی تولیدات این بخش است که باید از سوی واحدهای دامی به طور جدی به آن پرداخته شود.


انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.