نماینده ایرانشهر گفت: در طول دوره‌های مختلف بودجه‌های متفاوتی به استان سیستان و بلوچستان اختصاص پیدا کرده اما این میزان پاسخگوی عقب‌ماندگی‌های شدید این استان نیست.

///محمدنعیم امینی فرد سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان در گفت‌وگو با خبرنگار مجلس گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان؛ درباره چگونگی توزیع عادلانه امکانات استان سیستان و بلوچستان اظهار داشت: در بازه‌ای مشخص اعتباری قابل توجه به استان سیستان بلوچستان تزریق شده است.
 
وی افزود: سرانه‌های استان سیستان و بلوچستان از جمله مسائل آموزشی و سایر شاخص‌ها از جمله امور بهداشتی، درمانی و اجتماعی با شاخص متوسط کشوری فاصله دارد حتی این میزان با آمار متوسط منطقه‌ای متفاوت است.
 
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان تصریح کرد: تزریق بودجه مقطعی نمی‌تواند مشکلات موجود را مرتفع کند لذا برای کاهش فواصل استانی باید بودجه‌ کامل آمایش سرزمین به این استان اختصاص داده شود.
 
امینی فرد یادآور شد: در طول دوره‌های مختلف بودجه‌های متفاوتی به استان سیستان و بلوچستان اختصاص پیدا کرده اما متاسفانه این میزان با عقب‌ماندگی‌های شدید استان هماهنگی ندارد.
 
نماینده مردم ایرانشهر در ادامه با اشاره به مهم‌ترین مشکلات استان سیستان و بلوچستان خاطرنشان کرد: متأسفانه با شاخص‌های کلی آموزش فاصله داریم و این یکی از مهم‌ترین مشکلات استان به شمار می‌آید.باید گفت کم‌ترین سرانه فضای آموزشی در کشور و بیشترین میزان بازمانده از تهدیدات به استان سیستان و بلوچستان تعلق دارد.
 
وی تصریح کرد: بخشی ازمشکلات سیستان و بلوچستان مربوط به زیرساخت‌های این استان است به طوری که یک کیلومتر آزاد راه در استان سیستان و بلوچستان وجود ندارد و درصد قابل توجهی از راه‌های روستایی هم غیرقابل دسترس است به طوری که این میزان 20 درصد از متوسط کشوری پایین‌تر است.
 
سخنگوی کمیسیون بهداشت و درمان با اشاره به اینکه سیستان و بلوچستان از نظر منابع آبی دچار مشکل است، افزود: ‌در حال حاضر تعدادی سد در استان سیستان بلوچستان احداث شده اما برای آب ذخیره شده پشت این سدها برنامه‌ای مشخص نشده در حالی که دسترسی به آب سالم و آشامیدنی در روستاها خصوصا در جنوب استان با مشکلات زیادی مواجه است.
 
امینی فرد درباره مشکلات زیست محیطی استان سیستان و بلوچستان یادآور شد: مرگ تالاب جازموریان از جمله موارد در خور توجه است همچنین مسائل مربوط به معیشت مردم از دیگر مسائل و معضلات سیستان و بلوچستان به شمار می‌آید. در حال حاضر امتداد مرزها را اجرا کردیم اما نظارت خوبی در زمینه مدیریت مرزها وجود ندارد به طوری که باعث افزایش حاشیه‌نشینی در این استان شده است.
 
نماینده مردم ایرانشهر ادامه داد: با توجه به اینکه حاشیه نشینی ترانزیت مواد مخدر است، این موضوع منجر به بروز آسیب‌های اجتماعی می‌شود لذا شهرهای پیرانشهر، زاهدان و چابهار از مراکز عمده حاشیه‌نشینی به شمار می‌آید بر این اساس ضروری است توجهی جدی از سوی سازمان برنامه و بودجه صورت گیرد.
 
وی با اشاره به سفر رئیس جمهور به سیستان و بلوچستان اظهار داشت: روحانی در سفر خود وعده‌هایی از جمله اجرایی شدن پتروشیمی ایرانشهر به مردم  داد اما متأسفانه این طرح وارد فاز اجرایی نشد. به طور کلی نگاه دولت نگاهی مناسب است و امیدواریم به دلیل اهمیت استراتژیک این استان نگاهی جدی‌تر اعمال شود.

انتهای پیام/
 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار