بر این اساس، به رغم نزدیک شدن آمریکا و کوبا به یکدیگر، هاوانا هنوز از زیر فشار تحریم های آمریکا خارج نشده است؛ سایه تهدید واشینگتن همچنان بر سر شرکتهایی است که با این جزیره تجارت می کنند. در نتیجه این رفتار، دولت کوبا از رسیدن به هدف خود در جذب دو میلیارد دلار سرمایهگذاری خارجی در سال ناتوان مانده است.
در چنین شرایطی نگاهها متوجه انتخابات ریاست جمهوری آمریکاست.
جیمز ویلیامز، رئیس یک انجمن حامی دوستی میان آمریکا و کوبا در این باره گفت: «هیلاری همواره موافق برداشتن تحریمها بوده است در نتیجه فکر نمیکنم آنچه را رئیس جمهور اوباما انجام داده است، به عقب برگرداند و کار را ادامه خواهد داد. اما دونالد ترامپ موضع دوگانه ای در قبال کوبا دارد. سال گذشته او موافق نزدیکی (دو کشور) بود. سپس محبوبیت او در نظرسنجیها در فلوریدا کاهش یافت. اکنون می گوید میخواهد توافقات را لغو کند. اما فکر نمی کنم اینگونه شود.»
یورنیوز افزود: نمایشگاه بینالمللی هاوانا این روزها برای جذب شرکتهای خارجی برگزار میشود.
هانسون باند، رئیس شورای بازرگانی آمریکا-کوبا معتقد است: «روابط میان آمریکا و کوبا پیشرفت زیادی کرده است و افرادی همچون ما - که درحوزه تجارت فعالیت میکنند- به گسترش بیشتر آن توصیه می کنند. این اتفاق برگشت ناپذیر خواهد بود فارغ از اینکه کلینتون رئیس جمهور شود یا ترامپ. بخش بازرگانی به تلاش های خود برای لغو تحریمها ادامه خواهد داد.»
یورنیوز در پایان افزود: سفارت آمریکا در هاوانا در سال 2015 بازگشایی شد سپس پروازهای تجاری میان دو کشور از سرگرفته شد و شرکت های آمریکایی فعالیتهای خود را در کوبا از سرگرفتند. باراک اوباما نیز در مارس گذشته به کوبا سفر کرد.
اما اصلیترین مانع برای لغو تحریمهای کوبا کنگره آمریکاست که اکثریت آن را جمهوریخواهان تشکیل داده اند و مخالف برداشتن تحریم ها هستند.
انتهای پیام/