علی شهبازی استادیار علوم اعصاب دانشکده فناوری های نوین پزشکی ایران در گفت و گو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ با اشاره به افزایش میزان بیماری قلبی و عروقی در کشور گفت: در سال های اخیر دلایلی مانند سبک زندگی، عدم تحرک و استرس های فیزیکی و روانی باعث یروز بیماری های قلبی و عروقی در افراد شده است.
وی با بیان اینکه تغذیه، یکی از عوامل ایجاد استرس فیزیکی در افراد است، اظهار داشت: افزایش جمعیت، شلوغی و سر و صدا نیز از دیگر دلایل بروز این بیماری در انسان است.
این استادیار دانشکده فناوری های نوین پزشکی ایران با بیان اینکه فشار خون بالا و قند خون نیز ممکن است منجر به سکته قلبی در افراد شود، تصریح کرد:در اینصورت امکان انسداد عروق وجود دارد که بر اثر افزایش فشار خون پارگی عروق مغز اتفاق می افتد که این عامل آسیب بافت مغز و سکته مغزی را به همراه دارد.
وی با بیان اینکه آسیب سکته مغزی به سختی قابل برگشت است، تاکید کرد: موثرترین زمان برای بازگشت و بهبود وضعیت بیمار دچار سکته مغزی، حداکثر ۳ ساعت است.
شهبازی بیان کرد: البته باید ساز و کارها طوری فراهم شود که بیمار در کمتر از ۳ ساعت به مراکز درمانی و بیمارستانی منتقل شود.
این استادیار علوم اعصاب دانشکده فناوری های نوین پزشکی با بیان اینکه همیشه پیشگیری مقدمه بر درمان است، تاکید کرد:تغییر سبک زندگی، انجام ورزش و فعالیت های بدنی روزانه در پیشگیری از سکته مغزی مؤثر است.
وی با اشاره به اینکه در هنگام انسداد رگ ها برای باز کردن لخته خون دارو فراهم است، عنوان کرد: باید با وجود مسایل و مشکلاتی همچون ترافیک، شلوغی و غیره، زمان کمک به فرد بیمار سکته مغزی به زیر 3 ساعت برسد.
شهبازی در پایان بیان کرد: امکانات تهران برای تشخیص و درمان بیماری سکته مغزی به روز است و با همکاری بعضی از بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی و اساتید دانشگاه این امکانات فراهم شده است.
انتهای پیام/