به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یزد؛محمدحسین فنایی مشاور وزیر صنعت، معدن و تجارت و خزانه دار خانه صنعت ایران گفت: شرایط ارائه تهسیلات بانکی در گونه است که امکان شکل گیری صنایع رقابت پذیر را نمی دهد و بانک ها در مواقع بحران از تولیدکنندگان حمایت نمی کنند.
فنایی افزود: مشارکت بانک ها در ایران با سایر کشورها متفاوت است و مشارکت آنها فقط در سود است اما در زمان ضرر، 6 درصد سود تسهیلات را از صنایع ورشکسته و زیان دیده می گیرند که باید بدهی به تامین اجتماعی و مالیات را نیز به این هزینه ها برای بخش تولید و صنعت اضافه کرد.
وی یادآور شد: در ساختار موجود تولیدکنندگان برای دریافت تسهیلات، بعد از گذاشتن از موانعی مانند دریافت مجوزهای متعدد، به سمت بانک ها هدایت می شوند که با شرایط موجود بخش خصوصی نمی تواند با صنایع و تولیدکنندگان خارجی رقابت کند.
فنایی گفت: شرایط تولیدات ایران به لحاظ هزینه های بیمه، سود و بهره تسهیلات و سایر موارد با همتایان کشورهای پیشرفته و حتی همسایه بسیار متفاوت بوده و قابل مقایسه نیست است.
خزانه دار خانه صنعت ایران تشکیل ستاد اقتصاد مقاومتی و مصوبات 24گانه آن مطلوب ارزیابی کرد و یادآور شد: این رویکرد، ریلی برای اقتصاد آینده کشور است و در صورت تدوین برنامه اقتصاد مقاومتی و اجرای آن، تغییر مدیریت ها باعث آسیب به صنایع نمی شود و علاوه بر شفافیت بیشتر اقتصاد حتی می تواند مانع رشد مافیای اقتصادی شود.
فنایی ادامه داد: با وجود همه این مسائل اجرای بندهای اقتصاد مقاومتی و فرهنگ سازی آن در جامعه می تواند الگویی برای اقتصادی پویا و اصولی در کشور باشد.
اقتصاد مقاومتی در 24 بند وبویژه بند 19 صراحتا به دنبال شفاف کردن اقتصاد و حرکت به سمت اقتصادی خودکفا، پویا و فعال است.
انتهای پیام/ی