وی افزود: طرح تحول نظام سلامت بیش از آنکه در حوزه بهداشت و درمان باشد، به تثبیت و تقویت امنیت ملی کمک کرده است چراکه همواره پاسخگویی به نیاز مردم و جلوگیری از تجمع خواستههای برآورده نشده، با امنیت ملی در ارتباط است.
قائممقام معاونت بهداشتی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه 10 میلیون حاشیهنشین دسترسی محدودی به خدمات درمانی داشتند، تصریح کرد: در این طرح این قشر به رسمیت شناخته شدند و اکنون 330 مرکز جامع سلامت و 960 پایگاه سلامت برای این جمعیت 10 میلیونی مستقر شده و در حال خدمترسانی است.
کلانتر با اشاره به اینکه این طرح عزم دیگر سازمانها مثل آموزش و پرورش را جهت توجه ویژه به این مناطق به همراه داشت، یادآور شد: این جمعیت، همان ساکنان روستایی بودند که به سبب خشکسالی و مشکلات دیگر از روستاها جدا شده بودند.
وی از اختصاص 3 هزار و 600 پایگاه سلامت و هزار و 300 مرکز خدمات جامع سلامت برای جمعیت 70 درصدی شهری خبر داد و گفت: کمتر نقطهای اکنون در کشور هست که به این طرح نپیوسته باشد.
قائممقام معاونت بهداشتی وزارت بهداشت با بیان اینکه افزایش جمعیت شهری با سرعت بسیار بالا، ما را نیازمند ساختمانهای ارائه خدمت کرد اذعان داشت: به این منظور رقم بالایی از واحدها را از محل تملک دارایی استانها در حال ساخت هستیم و به تفاهم 50 درصدی با استانها رسیدیم تا در صورت تأمین 50 درصدی استانها، مابقی را وزارت بهداشت تقبل کند.
کلانتر گسترش خدمات در نقاط مختلف شهری را از دیگر خدمات دولت دانست و افزود: سامانه یکپارچه سلامت با نام اختصاری «سیب» که پرونده سلامت مردم را به صورت الکترونیکی جمعآوری میکند، اقدامی است که هیچ دولتی به آن توجه نکرده بود.
وی با اشاره به مزایای این سامانه ادامه داد: تمام ویژگیها و اختصاصات سلامت هر خانوار ایرانی با یک کد شناسایی در این سامانه ذخیره میشود که پزشک به همه موارد آن دسترسی دارد.
قائممقام معاونت بهداشتی وزارت بهداشت بیان کرد: اکنون 57 میلیون ایرانی دارای این شناسه الکترونیک هستند و خدمات را به همین طریق دریافت میکنند.
کلانتر با انتقاد از طرح ناموفق پزشک خانواده در دولت قبل گفت: البته این طرح آغاز خوبی داشت ولی در اواسط کار به سبب نبود اولویت برای سلامت، از منابع حوزه بهداشت کاسته شد و پزشک و ماما در روستا امکان ماندگاری نداشتند.
وی از حضور 6 هزار و 700 پزشک در روستا خبر داد و خاطرنشان کرد: تنها 600 پزشک در کل کشور کمبود داریم، این درحالی است که با وجود 5 هزار و 600 ماما در روستاها در این حوزه کمبودی نداریم.
قائممقام معاونت بهداشتی وزارت بهداشت در پایان از تلاش و حمایتها استاندار اصفهان در اجرای این طرح تشکر کرد.
انتهای پیام/م