وی که از همان سنین جوانی در مبارزات سیاسی شرکت میکرد، در قیام مردم تبریز به تهران تبعید شد و پس از چند ماه به تبریز بازگشت و دو سال بعد برای ادامه تحصیل به قم و بعد از آن به نجف عزیمت کرد.
قاضی طباطبائی از مبارزین سیاسی بنام قبل از انقلاب بشمار میرود که همواره به تبلیغ اسلام و هدایت مردم میپرداخت.
وی که از رهبران و پایههای نهضت اسلام در آذربایجان بود در سال 41 با شروع نهضت به فعالیت علیه رژیم شاهنشاهی پرداخت و به اتهام اختلال در بحث پیرامون حکومت اسلامی و جنایات اسرائیل و با بردن نام امام دستگیر و تبعید شد.
وی از اولین کسانی بود که در آذربایجان اعلامیه خلع شاه از سلطنت را امضا و رهبری جریانات حاد سیاسی و برپایی تظاهرات و تشکیل مجالس را بر عهده داشت.
قاضی طباطبایی بعد از پیروزی انقلاب از طرف امام خمینی (ره) به عنوان امام جمعه تبریز انتخاب شد و اولین نماز جمعه را در این شهر برگزار کرد.
در دهم آبان ماه 58 در خطبههای نماز عید قربان گفت: مرا تهدید به قتل میکنند، در صورتی که من برای شهادت اماده ام و از مرگ نمیترسم.
در همان روز این مجاهد کبیر بعد از ادای فریضه نماز مغرب و عشاء در راه منزل مورد هجوم سرسپرده استکبار گروه فرقان قرا گرفت و به شهادت رسید.
از مهمترین فعالیتهای وی بعد از انقلاب میتوان به تشکیل کمیته های انقلابی اسلامی در آذربایجان غربی و شرقی و نقش بسزای ایشان درتشکیل استانداریها، فرماندریها و ادارات مرکزی اشاره نمود.
حجت الاسلام محسن قرائتی در گفتگو با خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان با بیان اینکه حضرت علی(ع)زمانی که ضربت خوردند،فرمودند:رستگار شدم، گفت: شهادت، اوج تعالی انسان است،در فرهنگ اسلام و بخصوص تشیع، ارزشمندترین و گرانبهاترین حرکت، شهادت است،شهید کسی است که با نثار جان خود، درخت اسلام را آبیاری کرده و فساد را ریشه کن می کند.
گزارش از ندافاضلی
انتهای پیام/ف