به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از یاسوج؛ سید نعمتالله روزبه در نشست شورای هماهنگی زراعت دشت امامزاده جعفر (ع) که با حضور مسؤولان شهرستانی در سالن فرمانداری گچساران برگزار شد، اظهار کرد: امسال به دلیل کمبود بارندگی در استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان گچساران الگوی کشت تغییر پیدا خواهد کرد.
مدیر زراعت و کشت استان کهگیلویه و بویراحمد ادامه داد: به دلیل افت شدید سفرههای آبی زیرزمینی در دشت امامزاده جعفر (ع) تغییر الگوی کشت در این دشت صورت میگیرد.
روزبه تصریح کرد: سیاست دولت این است که از کشتهایی که آب کمتری استفاده میکنند مانند کلزا و چغندرقند حمایت کند؛ محصول چغندرقند 70 درصد با بارندگی آبیاری میشود و فقط به 30 درصد آب نیاز دارد.
وی با بیان اینکه تنوع در کشت باعث میشود که خاک بنیه از دست رفته خود را دوباره به دست آورد، گفت: در کشت محصولات بعدی افزایش محصول را خواهند داشت.
مدیر زراعت و کشت استان کهگیلویه و بویراحمد خاطرنشان ساخت: با توجه به استعدادهای موجود در استان کهگیلویه و بویراحمد و شهرستان گچساران کشت محصول کلزا در شهرستان گچساران به بیشترین سطح خود رسیده است.
روزبه بیان کرد: امسال 143 هزار هکتار از اراضی استان کهگیلویه و بویراحمد زیر کشت پاییزه میرود.
وی اظهار داشت: از این مقدار 36 هزار هکتار کشت جو دیمی و آبی، 104 هزار هکتار کشت گندم، 2 هزار و 500 هکتار کشت کلزا و همچنین 500 هکتار کشت چغندر در فصل پاییز در استان کهگیلویه و بویراحمد به زیر کشت میرود.
مدیر زراعت و کشت استان کهگیلویه و بویراحمد در ادامه افزود: کشت پاییزه در شهرهای سردسیری استان کهگیلویه و بویراحمد شروع شده که از جمله این کشتها کشت گندم و جو است.
روزبه ادامه داد: 270 هزار هکتار سطح زیر کشت آبی و دیمی وجود دارد که از این مقدار 43 هزار هکتار به باغات اختصاص داده میشود.
وی به افزایش تولید محصولات کشاورزی در سالهای اخیر اشاره کرد و گفت: در برخی محصولات عملکرد خوب وجود داشته که تولید محصولات کشاورزی از 400 هزار تن امسال به 500 هزار تن رسیده است که در این زمینه یکصد هزار تن در محصولات زراعی و باغی افزایش پیدا کرده است.
وی یادآور شد: در کشت محصولات گیاهی استان کهگیلویه و بویراحمد پیشرفت خوبی داشته است.
روزبه خاطرنشان ساخت: در بخش کشت برنج و برنجکاری استان کهگیلویه و بویراحمد رتبه 8 را در بین استانهای کشور دارد.
انتهای پیام/ش