در دنیای امروزی فضای سایبری و اینترنت جزیی از زندگی افراد شده و تامین امنیت این فضا بیش از پیش ضروری به نظر می رسد.

به گزارش خبرنگار اخبار داغ گروه فضای مجازی باشگاه خبرنگاران جوان؛ امروزه برای ورود کاربران جدید به دنیای مجازی برنامه های گوناگونی نوشته و ابزارهای مختلفی تولید و راهی بازار می شود اما نکته قابل بحث این است که آیا مدیریت امنیت فضای مجازی به حدی رسیده تا بتواند از جرائم این فضا که اطلاعات بسیاری از مردم جهان را در خود جای داده است جلوگیری کند یا خیر؟

آشنایی با تخلفات سایبری

نگرانی از حفظ امنیت کاربران با گسترش شبکه های اجتماعی در بین مردم جهان و ورود ارتباطات مالی افراد به این فضا بیشتر شده است. در ابتدا لازم است با فضای سایبری آشنا شویم و بدانیم منظور از فضای سایبری همان فضای مجازی است که ما در آن اطلاعات شخصی خود را وارد و مبالغ زیادی را در آن به گردش درمی آوریم. رایانه و تلفن های همراه هوشمند دریچه های ورود کاربران به دنیای مجازی هستند. دنیایی که علاوه بر آسان کردن تبادل اطلاعات حفظ اسرار شخصی افراد در آن نیز ضروری است. تخلفات سایبری در سراسر جهان دارای مفهوم واحدی است که این تعریف عبارت است از "هرگونه فعالیتی که حقوق تعریف شده برای افراد را در فضای مجازی نقض کند".

آشنایی با تخلفات سایبری

به عنوان مثال کلاهبرداری بک تخلف سنتی به حساب می آید در این روش متخلف خود را شخصیت مهم و صاحب نفوذی معرفی کرده و با تصویر سازی ذهنی از مخاطب خود طلب مبالغ نقدی سنگین در ازا انجام کاری را می کند اما در کلاهبرداری سایبری بزهکار با مختل کردن سامانه های رایانه ای اشخاص رمز عبور افراد را به سرقت برده و بدین وسیله دست به کلاهبرداری در فضای سایبری می زند.

آشنایی با تخلفات سایبری

فعالیت متخلفان در فضای سایبری هرساله خسارت های گسترده ای را به ساختار امنیت، اقتصاد و فرهنگ کشورهای مختلف وارد می کند. برای مثال یکی از بارزترین تخلفات در فضای سایبری تولید ویروس استاکس نت برای حمله به سیستم هسه ای ایران اسلامی بوده است. در سال 1389 رایانه های ایرانی با هدف تخریب سیستم هسته ای ایران مورد حمله کرم استاکس نت قرار گرفتند. این بدافزار به حدی پیچیده عمل می کرد که کارشناسان این حوزه اعلام کردند سازندگان این ویروس سازمان های عادی نبودند و هدف ساده ای از انتشار این کرم مخرب در فضای سایبری ایران نداشتند. اما خوشبختانه مهندسان داخلی ایران اسلامی سر راه این ویروس قد کشیدند و این حمله بزرگ سایبری را شکست دادند. شکست کرم استاکس نت برای جهانیان ثابت کرد کشورمان علاوه بر ساختار و تجهیزات دفاعی نظامی دارای قدرت بازدارندگی بسیار قوی در فضای مجازی نیز است. 

آشنایی با تخلفات سایبری

در تخلفات سنتی بزهکار اجتماعی نیازمند وقت، زمان و مکان مناسب برای انجام فعالیت خرابکارانه خود در اجتماع است اما سرعت بالا و دسترسی آسان اینترنت در همه جا موقعیت خوبی را برای بزهکاران در فضای مجازی به وجود آورده است تا این افراد دیگر نیازمند شرایط خاص نباشند و تنها با استفاده از یک رایانه شخصی بتوانند به اهداف شوم خود جامه عمل بپوشانند. خوشبختانه در کشور ما فضای سایبری قانونمند مدیریت می شود، اما امیدواریم مرجع اصلی کتنرل و امنیت فضای مجازی که همان پلیس فتا می باشد برای جلوگیری از اندک جرائم سایبری همچنان کوشا و فعال تر از گذشته عمل کند.

گزارش از سید حمیدرضا نجات

انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.