وی با بیان اینکه از نظر کارشناسان بهترین محل مدیریت منابع سازمانهای بیمهگر هستند اما این محقق نشده و بر عهده وزارت بهداشت است، افزود: در همدان بالغ بر یکمیلیون و 110 هزار نفر زیر پوشش اداره بیمه سلامت هستند که بیش از 62 درصد جمعیت استان را شامل میشود.
مدیرکل بیمه سلامت همدان افزود: از این تعداد بالغ بر 135 هزار نفر کارکنان دولت، 53 هزار نفر سایر اقشار، بیش از 700 هزار نفر روستاییان و بیش از 220 هزار نفر زیر پوشش بیمه سلامت همگانی هستند.
وی با بیان اینکه از چالشهای دیگر اجرای طرح تحول سلامت و به دنبال آن تصویب کتاب ارزش نسبی خدمات، افزایش تعرفههای برخی اقلام بود که به بیش از چهار برابر رسید، افزود: این موضوع منجر به افزایش هزینه درمان شد که بر دوش بیمه سلامت بود.
فرجی با بیان اینکه کلینیکهای ویژه ما رشد قابل توجهی داشتهاند، تصریح کرد: تعداد متخصصان و فوق تخصصهای این کلینیکها قبل از اجرای طرح تحول سلامت 77 نفر بودند که در سال 94 به 117 نفر و امسال به 149 نفر افزایش یافته است.
وی با اشاره به رشد هزینههای بیمه سلامت گفت: در سال 92 در سطح یک 13 میلیارد تومان هزینه داشتیم و در سطح 2 و 3، 90 میلیارد تومان؛ که این میزان در سال 93 در سطح یک به بیش از 51 میلیارد تومان و در سطح 2 و 3 به 160 میلیارد تومان و رشد 70 درصدی رسیده است.
مدیرکل بیمه سلامت همدان با بیان اینکه در سال 94 در مجموع هزینهها به 320 میلیارد تومان رسید که از این مقدار درصد قابل توجهی به دانشگاه علوم پزشکی بدهکار هستیم، افزود: بدهیها به دانشگاه را تا مهرماه سال گذشته پرداخت کردیم.
وی ادامه داد: در سال جدید پرداختیها نیز به مراکز طرف قرارداد نظیر پزشکان و داروخانهها تا اردیبهشت ماه پرداخت شده است.
فرجی گفت: از بدهیهای سال گذشته به دانشگاه علوم پزشکی 90 میلیارد تومان امسال پرداخت شده و 81 میلیارد تومان باقیمانده است.
وی با اشاره به اینکه در سال 92، 912 مرکز طرف قرارداد اداره بیمه سلامت همدان بودند، افزود: در سال 93، 986 مرکز، سال 94 یکهزار و 13 مرکز و امسال یکهزار و 52 مرکز زیر نظر ما خدمات ارائه میدهند.
مدیرکل بیمه سلامت همدان از وجود 165 داروخانه طرف قرارداد با اداره بیمه سلامت استان خبر داد و گفت: 49 آزمایشگاه، 27 پرتوپزشکی، 38 مرکز توانبخشی، 186پزشک عمومی، 192 پزشک متخصص در مطب ها و 86 پزشک متخصص در کلینیکهای ویژه طرف قرارداد ما هستند.
وی با بیان اینکه با 15 فوق تخصص در مطبها و 29 نفر در کلینیکهای ویژه طرف قرارداد هستیم، افزود: 20 بیمارستان، 28 درمانگاه، سه جراحی محدود و 138 مراکز زیر پوشش در سطح یک طرف قرارداد ما هستند.
فرجی با بیان اینکه در کلینیکهای ویژه به دلیل تعداد زیاد مراجعات در اختصاص زمان کافی برای ویزیت بیمه شده کمکاری میشود که در این خصوص جلساتی با مسؤولان دانشگاه علوم پزشکی داشتهایم، گفت: باید زمان لازم برای معاینه در نظر گرفته شود که آن تقاضای القایی را کم خواهد کرد.
وی با اشاره به این مشکل ادامه داد: یکی از چالشهای اجرای طرح تحول سلامت را کمرنگ شدن نظارتها میتوان دانست.
مدیرکل بیمه سلامت همدان در پاسخ به سئوالی مبنی بر حذف دفترچههای کاغذی و اجرای این طرح در استان همدان به صورت پایلوت در کشور، خاطرنشان کرد: باید به سمتی حرکت کنیم که دفترچهها الکترونیکی شوند که اجرای آن نیاز به تامین زیرساخت دارد.
وی با بیان اینکه این موضوع در کاهش و توانمندی در پرداخت هزینهها خواهد شد، افزود: سازمان بیمه سلامت تاکید دارد تا به سمت توانمندسازی بیمه شده حرکت کنیم که اجرای پزشک خانواده در این راستا بسیار حائز اهمیت است.
فرجی با اشاره به لزوم بهرهمندی افراد مستحق از بیمه سلامت همگانی و پرداخت هزینه از سوی افراد دارای تمکن مالی، گفت: قرار بر این است طی آزمونی به نام «وسع»، افرادی که نیازمند نیستند شناسایی شوند تا هزینههای بیمه کاهش پیدا کند.
انتهای پیام/ د