رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجانغربی در گفتوگو باخبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از ارومیه؛ با اشاره به سند توسعه صنعتی، معدنی، تجاری و سرمایهگذاری شهرستان سلماس اظهار داشت: سازمان صنعت و معدن برای اجرای سیاستهای ابلاغی اقتصاد مقاومتی و برنامههای توسعهای دولت، با هدف تهیه نقشه راه صنعت و معدن استان به منظور دستیابی به توسعه پایدار براساس مزیتهای آذربایجانغربی، اقدام به تدوین سند توسعه شهرستانها کرده است.
جعفر صادق اسکندری با تاکید بر اینکه چشمانداز صنعت و معدن استان دستیابی به جایگاه 10 استان برتر کشور در شاخصهای اقتصادی در افق 1404 است گفت: در این رابطه از موضوعات راهبردی وزارت صنعت، معدن و تجارت، بهبود مستمر سهولت انجام کسب و کار و پشتیبانی از تولید و عرضه کالا و خدمات مبتنی بر فناوری با ارزش افزوده بالا است.
وی با اشاره به وضعیت موجود واحدهای صنعتی شهرستان سلماس تصریح کرد: تا پایان سال گذشته 144 واحد صنعتی با سرمایه یک هزار و 124 میلیارد ریال و اشتغال دو هزار و 677 نفر به فعالیت مشغول بودهاند و سهم این شهرستان در تعداد 4.8، در سرمایهگذاری 2.2 و در اشتغال چهار درصد بوده است.
اسکندری بیان کرد: علاوه بر آن، رتبه شهرستان سلماس در بین شهرستانهای استان به ترتیب شش برای تعداد، هشت برای سرمایهگذاری و شش برای اشتغال صنعتی بوده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجانغربی با اشاره به وضعیت موجود طرحهای صنعتی شهرستان سلماس افزود: تا پایان سال گذشته 114 طرح با سرمایهگذاری یک هزار و 761 میلیارد ریال و یک هزار و 773 نفر پیشبینی فرصت شغلی در سلماس وجود داشته و سهم شهرستان در تعداد 6.2، در سرمایهگذاری 2.1 و در اشتغال 4.3 درصد بوده است.
اسکندری با تشریح ساختار معدنی شهرستان سلماس اظهار داشت: تا پایان سال گذشته از کل 22 معدن شهرستان، تعداد 9 معدن فعال بوده که سرمایهگذاری انجام شده در آنها 130 هزار و 915 میلیون ریال و تعداد اشتغال مربوطه نیز 199 نفر بوده است.
وی افزود: علاوه بر آن، 492 هزار و 300 تن سالانه میزان استخراج از معادن سلماس بوده اما استخراج واقعی آن در سال گذشته 114 هزار و 844 تن بود.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجانغربی بیان کرد: از تعداد 437 معدن موجود استان نیز 182 مورد فعال بوده و چهار هزار و 765 نفر در آن مشغول کار هستند و استخراج سالانه آنها 16 میلیون و 586 هزار و 400 تن و استخراج واقعی آنها هفت میلیون و 527 هزار و 94 تن است.
وی گفت: هماکنون از 34 نوع ماده معدنی استان، موادی همچون تالک و کرومیت، تراورتن، خاک رس، سنگ آهک، سنگ آهن، سنگ گچ، سنگ لاشه، سنگ نمک، سیلیس، کرومیت، گرانیت، مرمریت و میکا استخراج میشود.
اسکندری با اشاره به ساختار تجاری شهرستان سلماس اظهار داشت: این شهرستان دارای یک هزار و 261 واحد صنفی توزیعی، 584 واحد صنفی تولیدی، 572 واحد صنفی خدماتی و نیز 267 واحد صنفی خدمات فنی است.
وی گفت: علاوه بر آن این شهرستان دارای دو هزار و 36 واحد صنفی فاقد پروانه کسب شناسایی شده است.
رئیس سازمان صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجانغربی افزود: از سوی دیگر واحدهای صنفی بهرهمند از صندوق مکانیزه 77.1 درصد کل واحدها و واحدهای صنفی بهرهمند از دستگاه کارتخوان بانکی 87.6 درصد بوده است.