به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از گاردین؛ سازمان ملل متحد در هفتاد و پنج سالگی تولد شخصیت کمیک "زن شگفتانگیز" ( ۲۱ اکتبر) او را به عنوان سفیر افتخاری این سازمان برگزید.
سازمان ملل روز گذشته طی مراسمی با حضور "بان کی مون،" دبیر کل این سازمان ، شخصیت انیمیشنی "زن شگفتانگیز" را سفیر افتخاری خود برای مبارزه با تبعیض جنسیتی انتخاب کرد.
مراسم گرامیداشت "زن شگفتانگیز" در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک تنها یکی از مراسمی است که به مناسبت هفتاد و پنج سالگی تولد این چهره کمیک در جهان برگزار میشود.
"زن شگفتانگیز" یکی از قدیمیترین ابرقهرمانهای سریهای کمیک منتشر شده از سوی انتشارات آمریکایی دیسی کامیکس است. این شخصیت برای نخستین بار در دسامبر سال 1941 در یک سری کمیک ظاهر شد. "ویلیام مولتن مارستون،" خالق شخصیت "زن شگفتانگیز" نویسنده و روانشناس بود.
مارستون شخصیت "زن شگفتانگیز" را از اسطورههای یونانی برگرفت و آن را الگویی برای دختران مترقی میدانست. "زن شگفتانگیز" مورد توجه جنبش فمینیستی نیز قرار گرفته است.
تجلیل از "زن شگفتانگیز" بوسیله سازمان ملل متحد بازتاب مثبتی در میان بخشی از زنان فمینیستی داشته است. سایت اینترنتی پرطرفدار کمیک فمینیستی مری سو در این باره نوشته است: زن شگفتانگیز نماد زنی قوی در جامعه پدرسالار است که زنان جامعه به راحتی با او ارتباط برقرار میکنند و او را الگوی خود قرار میدهند.
اما انتقادهای زیادی نیز از سوی بخشی دیگر از زنان فمینیست به انتخاب سازمان ملل متحد مطرح شده است.
به تازگی هفت زن نامزد تصدی پست دبیرکلی سازمان ملل متحد شده بودند؛ اما سرانجام "آنتونیو گوترش" به عنوان دبیرکل جدید این سازمان معرفی شد.
"شازیا رافی،" یکی از رهبران کمپین انتخاب یک زن به سمت دبیرکلی سازمان ملل متحد، تجلیل از "زن شگفتانگیز" را از طرف سازمان ملل متحد "مضحک" توصیف کرده است.
شازیا رافی در این باره گفت: در اینجا قدرت زنان در شخصیت یک کمیک جستجو شده است. این در حالی است که زنان واقعی بسیاری میتوانستند به عنوان الگوی زنان پرقدرت انتخاب شوند. در حالی که مردان واقعی در رأس پستهای کلیدی همچنان خودنمایی میکنند، شخصیت زنان به قهرمانان کاریکاتوری تنزل مییابد.
برخلاف شازیا رافی که خواستار تحریم مراسم تجلیل از "زن شگفتانگیز" در سازمان ملل متحد شده بود، یک سخنگوی این سازمان جهانی اعلام کرد هدف از انتخاب "زن شگفتانگیز" به عنوان سفیر افتخاری سازمان ملل متحد مخاطب قراردادن دختران جوانی است که در جامعه در پی رفع تبعیضهای جنسیتی هستند. به گفته این مقام سازمان ملل برای تقویت موضع برابرطلبی زنان و دختران باید در پی راهکارهایی خلاقانه بود.
سازمان ملل متحد پیش از این از شخصیتهای انیمیشنی برای سفرای افتخاری خود استفاده کرده بود. شخصیت خرس کارتونی "پو" به عنوان سفیر افتخاری روز جهانی دوستی، شخصیت "انگری بردز" برای روز جهانی شادی و شخصیت "تینکر بل" سفیر افتخاری سبزی و طراوت انتخاب شده بودند.
انتهای پیام/