ورزش ایران این روزها روند افزایشی در صادرات مربی در رشته های مختلف به دنیا را در پیش گرفته است.

افزایش صادرات ورزش ایران به جهانبه گزارش خبرنگار فوتبال و فوتسال گروه ورزشی باشگاه خبرنگاران جوان، همیشه مرسوم بوده است که می‌شنویم یک مربی خارجی برای سرمربیگری در یک تیم ایرانی وارد کشورمان شده و با یک قرارداد نجومی کار خود را در کشورمان آغاز می‌کند، اما شاید جالب باشد که بدانید هستند مربیان ایرانی که در کشورهای مختلف و حتی کشورهای صاحب سبک در حال فعالیت هستند و در سطح اول ورزش آن کشورها مشغول هستند.
همیشه به این صورت بوده که مربیان خارجی برای بالا بردن علم و دانش ورزشی یک کشور پا به آنجا می‌گذارند که البته گاهی مواقع این موضوع برعکس می‌شود و اصولا مربی خارجی برای ایجاد تحول استفاده می‌شود همانطور که این اتفاق برای  والیبال ما افتاد و تیم ملی والیبال کشورمان توانست با برترین تیم‌های جهان به رقابت بپردازد.

این موضوع نشان می‌دهد که شناخت بهتر از مربیان ایرانی شاغل در خارج کشور می‌تواند بسیار مفید باشد، شاید یک روز این سرمایه‌های کشورمان مفیدتر از مربیان گران قیمت خارجی باشند و بتوانند تجربه‌هایی که سال‌ها در کشورهای مختلف بدست آورده اند را به جوانان کشورمان منتقل کنند.

حضور مربیان ایرانی در خارج از کشور سابقه طولانی دارد و از اوایل دهه 60،مربیانی چون مرحوم ناصر حجازی که کار خود را با حضور در محمدان بنگلادش آغاز یا عباس رضوی که وی در همان سال‌ها در لیگ سوئد و مجارستان حضور داشت و اصغر شرفی، منصور پورحیدری، همایون شاهرخی، جلال طالبی، حسن حبیبی، ابراهیم قاسمپور و حسن روشن از جمله مربیان ایرانی بودند که تجربه حضور در لیگ های حاشیه خلیج فارس و کشورهای عربی به ویژه امارات را در کارنامه خود دارند که این حضورها در سالیان گذشته با وجود موفقیت های متعدد به درازا نیانجامید. این مطلب نشان می‌دهد که حضور مربیان ایرانی در کشورهای دیگر از سال‌های بسیار دور وجود داشته است اما در آن دوران بیشتر مربیان فوتبال برای کار کردن با تیم‌های خارج از ایران می‌رفتند اما خوشبختانه امروزه مربیان ایرانی رشته‌های مختلف در خارج از کشور مشغول هستند، در پایین به معرفی مربیان خارجی شاغل در لیگ‌های خارجی می پردازیم.


شاهین نصیری (وزنه برداری-امریکا)

وزنه‌بردار سابق تیم‌ملی کشورمان که در سال‌های اخیر به‌عنوان یکی از منتقدان همیشگی فدراسیون ایران مطرح بوده، از مدتی قبل به‌عنوان یکی از اعضای کادر فنی تیم‌ملی وزنه‌برداری آمریکا مشغول فعالیت شده است. وی در دو تیم آقایان و بانوان وزنه‌برداری امریکا مشغول به کار است و همراه آنها در مسابقات المپیک ریو 2016 حضور داشت.


حسن رنگرز (کشتی - مراکش)

نایب‌رئیس سابق فدراسیون کشتی و فرنگی‌کاری که در المپیک ٢٠٠٠ و ٢٠٠٤ در ترکیب تیم‌ملی کشورمان روی تشک رفته، بعد از تفاهمنامه‌ای که فدراسیون ایران با کنفدراسیون کشتی آمریکا امضا کرده، برای رشد این رشته در مراکش به این کشور سفر کرده است یعنی وی از طریق فدراسیون ایران برای پیشرفت کشتی مراکش به این کشور اعزام شده است و توانست کشتی مراکش را برای نخستین‌بار المپیکی کند.


رضا مهماندوست (تکواندو - جمهوری آذربایجان)

سرمربی سابق تیم‌ملی تکواندوی ایران بعد از اختلافاتی که با رئیس فدراسیون تکواندوی کشورمان داشت، ابتدا راهی چین تایپه و سپس جمهوری آذربایجان شد.وی توانسته با استفاده از هوگوپوشان عمدتا ایرانی، تیم جمهوری آذربایجان به افتخارات زیادی برساند.


جمشید خیرآبادی (کشتی - جمهوری آذربایجان)

وی همانند رضا مهماندوست تصمیم گرفت فعالیت خود را در کشور همسایه یعنی جمهوری آذربایجان ادامه بدهد،مربی‌ که در المپیک ٢٠١٢ لندن در کنار محمد بنا حضور داشت و توانست همراه با فرنگی‌کاران کشورمان به یک افتخار تاریخی دست پیدا کند، چند سالی است که به کشتی جمهوری آذربایجان رفته و هدایت تیم‌ملی این کشور را برعهده دارد. وی همراه با این تیم در مسابقات المپیک ریو 2016 نیز حضور داشت.


الکساندر نوری (فوتبال - وردربرمن آلمان)

در آلمان او را یورگن کلوپ جدید می‌نامند، نوری هیچگاه تجربه حضور در تیم های ایرانی را نداشته است، وی از پدری ایرانی و مادری آلمانی متولد شده است و در اوایل شروع لیگ آلمان جانشین سرمربی برمن شد و حالا هدایت یکی از تیم های قدیمی آلمانی را در اختیار دارد. نوری با کسب 7 امتیاز از 7 بازی در رده سیزدهم جدول بوندسلیگا حضور دارد.


امید نمازی (فوتبال - آمریکا)

سرمربی سابق تیم های لیگ MLS آمریکا برای حضور در استیل آذین به ایران برگشت و البته توانست دستیاری کی روش در تیم ملی را نیز تجربه کند اما هیچگاه در فوتبال ایران تبدیل به مرد اول نیمکت هیچ تیمی نشد. سرمربی سابق فیلادلفیا، سن دیگو اسپیریت، کلیولند فورس  بعد از دستیاری در تیم ملی بانوان آمریکا اکنون در تیم ملی زیر 18 ساله های این کشور فعالیت دارد.


ابوذر نوغانی (فوتبال - کادریف انگلیس)

ابوذر نوغانی البته هنوز در ابتدای راه قرار دارد اما این انزلیچی که در تیم های پایه کاردیف سیتی انگلستان فعالیت می کند از چهره های مطرح این لیست است. نوغانی در کارنامه خود یک دوره حضور در کلاس های مورینیو را ثبت کرده و اکنون نیز مدارج ترقی را در تیم های پایه کادریف پشت سر می گذارد.


افشین قطبی (فوتبال - بوری‌رام تایلند)

افشین قطبی که دوران موفقی در پرسپولیس داشت و توانست با این تیم قهرمان لیگ برتر فوتبال ایران شود، شاید نامدارترین فرد حاضر در این لیست باشد. سرمربی سابق تیم ملی ایران با تجربه حضور در کادر فنی گاس هیدینگ به ایران آمد و البته بعد از خروج از ایران سابقه سرمربی در لیگ مطرح ژاپن یعنی جی لیگ و لیگ تایلند را در کارنامه خود دارد.


امیر راشدی (فوتبال - ایلوس فنلاند)

امیر راشدی دارای مدرک مربیگری بی یوفا است و 8 سال است در رده‌های سنی 10 تا 18 سال کار می‌کند، وی ساکن هلسینکی فنلاند است و جالب اینجاست که بدانید مسلط به زبانهای فارسی، عربی، ترکی استانبولی، انگلیسی، فنلاندی و روسی است. وی توانسته با تیم‌های مختلف باشگاهی در فنلاند عناوین رنگارنگی بدست آورد.

انتهای پیام/

برچسب ها: گزارش ، ویژه ، آقای باقری
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار