رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور از پیگیری ثبت ملی امامزاده شاهزاده حسین‌اصغر این شهرستان خبر داد.

امامزاده شاهزاده حسین‌اصغر(ع) ثبت ملی می شودبه گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، مهدی کوثری گفت: کارشناسان میراث فرهنگی، با توجه به شواهد موجود و فرم معماری، قدمت بقعه را مربوط به قرن هفتم هجری می‌دانند.
وی افزود: این امامزاده فرزند امام چهارم حضرت زین العابدین(ع) است که موقعیت مکانی زیارتگاه این امامزاده موجب جذب بسیاری از مردم به این منطقه شده است.
مهدی کوثری گفت: امامزاده حسین‌اصغر(ع) از فرزندان حضرت امام زین‌العابدین(ع) است و حرم وی بر فراز ارتفاعات سنگی قرار دارد که با راه ارتباطی سخت اما با چشم‌انداز زیباى طبیعت در اطراف خود، میعادگاه مسافران و زائران دلباخته فراوانی است که از شهرستان‌های مختلف خراسان و ایران به این مکان مشرف می‌شوند.
وی افزود: بقعه امامزاده حسین‌اصغر(ع) در ضلع جنوبی برزنون، شمال غربی نیشابور و در خط ‌الراس رشته‌کوه اردلان و بر فراز ارتفاعات سنگی اردلان و جازندر و بین روستای گرماب شاهزاده شهرستان فیروزه و روستای برزنون از بخش سرولایت شهرستان نیشابور قرار گرفته است.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور گفت: از نظر آب و هوایی نیز حداقل دمای این منطقه نسبت به دمای شهر نیشابور در تابستان ده درجه کمتر بوده و دارای محیطی مناسب از منظر زیارتی و سیاحتی است.
کوثری افزود: جاده آسفالت از راه نیشابور و با عبور از شهرستان فیروزه، سه راهی قوچان در شهر فیروزه، روستای کلاته محمدجان و روستای برزنون به نزدیکی امامزاده و پای کوهی که امامزاده بر آن قرار گرفته می‌رسد.
وی گفت: مسیر جاده آسفالت از راه نیشابور تا امامزاده حدود 85 کیلومتر است که نزدیک‌ترین روستا به امامزاده، روستای گرماب امامزاده(شاهزاده) است که در دامنه‌های جنوبی ارتفاعات امامزاده قرار دارد.
رئیس اداره میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری نیشابور افزود: در اطراف بقعه و در جهت شمال و شرق آن واحدهایی برای اقامت کوتاه‌مدت زوار و نیز چند واحد تجاری و فروشگاهی ساخته شده است.
کوثری عنوان کرد: کشتارگاه و آشپزخانه و واحد کرایه ظروف و واحد سیار پاسگاه نیروی انتظامی از دیگر اماکن موجود در امامزاده است.
کوثری خاطر نشان کرد: البته از قدیم‌الایام شخصیت مدفون در این بقعه به‌عنوان حسین الاصغر، فرزند بلافصل امام زین العابدین(ع) خوانده می‌شده است اما به نظر می‌رسد شخصیت مدفون در این بقعه همین ابو عبدالله حسین است که در کنیه و نام و نام پدر با حسین اصغر تشابه اسمی داشته و همچون او به زهد و تقوی و نیز نقل حدیث شهرت داشته است.
انتهای پیام// م.م

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار