مراسم تشییع پیکر سعید کشن‌فلاح استاد عرصه تئاتر هنر ایران، در حوزه هنری برگزار شد.

به گزارش خبرنگار حوزه سینماگروه فرهنگیباشگاه خبرنگاران جوان؛ مراسم تشییع پیکر سعید کشن‌فلاح استاد عرصه تئاتر هنر ایران، در حوزه هنری برگزار شد.

در ابتدای این مراسم که با حضور خانواده این هنرمند فقید، مهدی شفیعی و نیز  تعدادی از پیشکسوتان اهالی تئاتر از جمله ایرج راد، محمود عزیزی و مدیران تماشاخانه‌ها برگزار می‌شد، آیاتی از قرآن کریم تلاوت شد.

پیکر مرحوم کشن فلاح به خانه ابدی رهسپار شد + تصاویر

به دلیل همزمانی این برنامه با ایام سوگواری محرم، بخشی از مراسم تشییع هنرمند و مدرس هنر ایران سعید کشن فلاح  به مداحی و مرثیه‌خوانی برای سالار شهیدان اختصاص داشت.

در این مراسم، رسالت بوذری (مجری)، از برادر شهید و  درگذشته کشن فلاح یاد کرد.
 
محسن مومنی شریف رئیس حوزه هنری پس از قرائت بخشی از زیارت عاشورا و عرض تسلیت به خانواده این هنرمند مرحوم و جامعه هنری گفت: امیدوارم خداوند روح بزرگوار مرحوم کشن فلاح را با حضرت امام حسین (ع) و برادر شهیدشان محشور نماید.

وی افزود: آن مرحوم دارای شخصیتی مومن و مجاهد بود. متاسفم که حالا باید از ایشان با فعل ماضی یاد کنم. وی همیشه در حال کار و تلاش و خدمت به مردم و هنر کشور بود. با شهرت بیگانه بود و به همین دلیل رسانه های ما به یک انتشار خبر درگذشت و اعلام مراسم تشییع اکتفا کردند!

پیکر مرحوم کشن فلاح به خانه ابدی رهسپار شد + تصاویر

رئیس حوزه هنری اظهار داشت: حق این هنرمند ادا نشده است و شاگردانش از هنرمندان ارزشمند و بنام هنر کشور هستند. این هنرمند را ما هم به خوبی نشناختیم. سالن نمایشی حوزه هنری با تلاش‌های فراوان مرحوم کشن‌فلاح ایجاد شد. نتیجه سال‌ها تدریس او در دانشکده هنر، هنرآموختگان بسیار متعهدی هستند.

مومنی شریف در پایان با اشاره به بیماری سعید کشن فلاح گفت: وی با اینکه بیمار بود اما به فعالیت هنری خود ادامه می داد و در بستر منتظر مرگ نبود. در زمان بیماری، خانم فلاح همسرشان همیشه در کنارشان بود و از او مراقبت می‌کرد. مرحوم کشن فلاح حتی در روزهای تاسوعا و عاشورا در سوگواری شرکت کرد.

در ادامه، تاجبخش فناییان از اهالی تئاتر با توصیف شخصیت این هنرمند گفت: سعید هم مهربانی کرد و هم نامهربانی. هم مهربانی دید و هم نامهربانی. وی بسیار پاک و با ارزش بود. خداوند سعید کشن فلاح را رحمت کند.

پیکر مرحوم کشن فلاح به خانه ابدی رهسپار شد + تصاویر

محمود عزیزی نیز با اشاره به خدمات سعید کشن فلاح گفت: هرجا بحث راه انداختن سالن نمایشی، آموزش و خدمت بود؛ مرحوم کشن فلاح حضور داشت. یک تنه بارها ایستاد تا پایه های تئاتر پابرجا بماند. سعید صاف و پاکدل بود. باید ذهن هایمان را شستشو دهیم و تنگ نظری را کنار بگذاریم و خوبی های او را قدر بدانیم.
 
دکتر اکرمی رئیس دانشکده سینما و تئاتر سخنران بعدی مراسم بود. 

وی اظهار داشت: برگ زرین دیگری از اهالی هنر به خزان پیوست. مرحوم کشن فلاح از هنرمندان متعهد و رنجدیده پس از انقلاب بود. ایشان تمام فرصت کاری و زندگی خود را در راه اعتلای هنر کشور صرف کردند و این کاری بسیار ارزشمند است.

اکرمی افزود: مرحوم کشن فلاح شاگردان و هنرمندان زیادی را پرورش دادند و تربیت کردند که ان‌شاءالله ادامه دهنده راه ایشان باشند. ایشان به عنوان یک معلم، رسالت خود را به نحو احسن انجام دادند. ای کاش در زمان حیات هنرمندانمان آنها را دریابیم و فقط زمان خزان زندگیشان جمع نشویم. هنرمندان سنگ زیرین آسیاب هنر کشورند و ناملایمات و سختی را آنها تحمل می‌کنند. بیایید حداقل خودمان قدر خودمان را بدانیم. چرا تا هستیم قدر خودمان و هنرمندان دیگر را ندانیم؟

پیکر مرحوم کشن فلاح به خانه ابدی رهسپار شد + تصاویر

اکرمی در ادامه عنوان کرد: اگر خودمان قدردان هنرمندان نباشیم، چه کسی قدردان خواهد بود؟! متاسفانه با اینکه مدعی هستیم انقلاب ما فرهنگی بوده است، اما از نظر هنری، هنرمندان ما مظلوم واقع شده‌اند. در فضای هنر باید آزادی وجود داشته باشد، باید هنرمند بتواند آزادی بیان داشته باشد. باید اهالی فرهنگ و هنر خودشان با هم خوب باشند و تا زنده هستند از هم یاد کنند. باعث تاسف است که هنرمندان با ارزشی همچون مرحوم کشن فلاح، علاوه بر رنج بیماری، ناراحتی و فشار روحی هم داشته باشند.

مهدی شفیعی مدیر کل هنرهای نمایشی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی گفت: قرار بود امروز با آقای مرادخانی در این مراسم باشیم که ایشان به دلیل حضور در جلسه کمیسیون فرهنگی مجلس، در ادامه به مراسم خواهند پیوست.

پیکر مرحوم کشن فلاح به خانه ابدی رهسپار شد + تصاویر

شفیعی به نمایندگی از اصغر همت و ایرج راد به خانواده کشن فلاح و اهالی هنر تسلیت گفت و اظهار داشت: نسل جوان امروز تئاتر فعالیت و حضورشان در عرصه تئاتر را مدیون آموزش و تدریس آن مرحوم هستند. من وی را برای حضور در جلسات مرکز هنرهای نمایشی دعوت کردم و البته به دلیل وضعیت جسمانی ایشان احساس شرمندگی کردم. ولی او با وجود اینکه روی ویلچر بودند، در تمامی جلسات به همراه همسرش شرکت می‌کرد. 

پس از مداحی و بجا آوردن نماز میت، پیکر این هنرمند فقید و مدرس عرصه تئاتر به قطعه هنرمندان منتقل شد.

حسین پارسایی، کورش زارعی، شاه‌آبادی، محمد حیدری (دبیر جشنواره فیلم فجر)، فرهاد توحیدی، شفیعی مدیر مرکز هنرهای نمایشی،محسن مومنی رئیس حوزه هنری، پیمان شریعتی، رحمت امینی  از جمله افراد حاضر در این مراسم بودند.

مرحوم "کشن فلاح"اسوه  اخلاق در میان هنرمندان بود
مسئول سازمان بسیج هنرمندان گفت: از مرحوم "کشن فلاح" می توان به عنوان اسوه اخلاق  در میان سایر هنرمندان یاد کرد که با وجود توان علمی از تواضع بسیار خوبی نسبت به مردم و شاگردان خود برخوردار بود.

غلامرضا منتظری مسئول سازمان بسیج هنرمندان پیرامون درگذشت "سعید کشن فلاح" استاد دانشگاه و کارگردان تئاتر در سخنانی، گفت: استاد عزیز و گرانقدر مرحوم "سعید کشن فلاح" به اعتقاد من در طول زندگی خود سعی کردند تا به عنوان یک هنرمند متعهد و شایسته زندگی کنند. بر این اساس تا آنجایی که من در نشست ها و جشنواره ها با ایشان برخورد داشتم چند شاخصه را در او دیدم که برای من بسیار جالب بود.

وی افزود: نخستین شاخصه بحث تواضع و فروتنی ایشان بود. او با توجه به اینکه سابقه طولانی و ارزشمند داشتند همانند یک درخت پرحاصل زمینه ای را فراهم کرده بودند تا شاگردانش بتوانند از علم و دانش او به سادگی و شایستگی استفاده کنند.

مسئول سازمان بسیج هنرمندان ادامه داد: نکته دوم بحث تعهد ایشان بود. او در کنار تخصصی که دارای آن بود از یک تعهد خوبی هم در حوزه های مختلف هنری برخوردار بود. بر این اساس این موضوع برای من بسیار جالب توجه بود. شاخصه دیگر او سخت کوشی وی بود. زیرا او با توجه به شرایط سخت جسمی، کهولت سن و بیماری ها سعی می کردند تا در تمامی محافل حضور پیدا کنند.

منتظری خاطرنشان کرد: ویژگی دیگر ایشان روحیه استادی او بود. اکثریت شرکت کنندگان در نشست ها و جشنواره ها،نسبت به مرحوم "کشن فلاح" به عنوان یک استاد تاثیرگذار باور داشتند. زیرا اصطلاح استادی را به هر فردی نمی توان اطلاق کرد. در حقیقت برخی ها این ویژگی های استادی را نداشتند و مدعی هستند ولی ایشان این خصوصیات را داشت ولی مدعی نبود.

وی اضافه کرد: استاد کشن فلاح بیشتر مرد عمل بود تا اینکه بیشتر سخن بگوید. نکته دیگر ویژگی های اخلاقی او بود. او نهایت سعی و تلاش خود را می کرد با توجه به وضعیت جسمی که از آن برخوردار بود در تمامی روابط اجتماعی خصوصا سلام کردن از دیگران سبقت بگیرد.
مسئول سازمان بسیج هنرمندان یادآور شد: از مرحوم "کشن فلاح" می توان به عنوان یک اسوه و یک نمونه اخلاقی بی نظیر در میان سایر هنرمندان یاد کرد که با وجود توان علمی از تواضع بسیار خوبی نسبت به مردم و شاگردان خود برخوردار بود. استاد کشن فلاح همیشه نسبت به اطرافیان خود چتر مهر و محبت خود را باز شده داشت. او حتی در برقراری ارتباط با افرادی که به لحاظ سن بسیار کوچکتر هم بودند پیش قدم می شد.

منتظری در ادامه سخنان خود تصریح کرد: از مرحوم "کشن فلاح" در ذهن جامعه هنری ما به نیک نامی ثبت شده است و قطعا جامعه هنری قدردان تلاش ها و فعالیت های او خواهد بود. از خداوند مهربان نیز درخواست علو درجات را برای او داریم.

وی ادامه داد: استاد "کشن فلاح" در چند بخش اثرگذار بود. یکی از این بخش ها حوزه آموزش بود. زیرا آموزش سنگ بنای هر تحولی است. در حقیقت وقت گذاری ایشان در حوزه آموزش ستودنی و قابل تحسین بود. در برخی مواقع حتی برای حضور در استان های دور دست هم مخالفتی نداشتند و علاقمند بودند تا آنچه را که آموختند نشر بدهند. باور استاد "کشن فلاح" این بود که در پرتو این آموزش است که آن رشد و تحول اتفاق می افتد.

مسئول سازمان بسیج هنرمندان خاطرنشان کرد: بحث دیگر در بخش آموزش در حوزه نظارت و ارزشیابی بود. ایشان در جشنواره ها و رویدادهای هنری از نظر تیم داوری به عنوان یک متر و معیار پذیرفته شده بود. بر این اساس این موضوعی بسیار ارزشمند و قیمتی بود. او فردی بی هیاهو و بی سر و صدا بود و در عمل نشان می داد که از قابلیت های فراوانی برخوردار است.

منتظری در پایان گفت: بحث آخر هم به نظر من شاگرد پروری ایشان بود. یکی از مسائلی که از هر هنرمندی باقی می ماند این است که به پشت سر خود نگاه کنند و ببینند چند نفر توانسته تربیت کند که بتوانند جا پای او بگذارند و راه او را ادامه بدهند. بر این اساس هم به نظر من کارنامه ایشان در این زمینه نیز بسیار خوب، قابل دفاع و درخشان است.


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار