از آنجا که سرو نماد استقامت و سر فرازی ایرانیان است و ریشه در فرهنگ ایرانی دارد یکی از نمونه های کهنسال این درخت، سرو کاشمر است که کاشت آن را به دست زرتشت دانسته اند طبق اعتقادات زرتشتیان و شواهد موجود در کتاب شاهنامه خاستگاه آن در کشمر( بخشی از شهرستان کاشمر ) بوده است.
این سرو به دستور خلیفه عباسی از پای درآمد ولی نقش آن در ذهن و خیال ایرانیان ماندگار ماند و در مذهب تشیع نیز نقش سرو همچنان زنده و پا بر جاست و در محراب مساجد، امام زاده ها، سنگ قبرها، لباس ها، فرش ها از نقش آن استفاده شده است و در دوره حاضر نیز نماد شهید، عاشورا و در علم عاشورا نقش آن دیده می شود.
مستند «مردم خیال » در جشن تصویر سال به نمایش در آمد و علاوه بر این به جشنواره رضوی در شهر یزد در سال جاری نیز راه پیدا کرد.
در این مستند تغییرات فرمی و ذهنی و خاستگاه سرو در ۱۲ مکان از جمله شهرستان های کاشمر و نیشابور، مسجد گنبد سنگان در خواف، امام زاده سلطان احمد در گناباد، مدرسه میرزا جعفر در مشهد، دوره پوش ضریح امام رضا (علیه السلام) در دوره قاجار، تعدادی فرش در موزه آستان قدس رضوی، تخته فرش هایی در نیشابور، گورستانی در نغندر و علم عزاداری نیشابور بررسی و به مخاطب شناسانده می شود.
نگاه ویژه جشنواره به مضامین ایمان و امید، چشمانداز سرزمین زیبای ما و محیط زیست است و این جشنواره که سی و سومین دوره آن می باشد در دو بخش اصلی سینمای ایران و سینمای بینالملل در آبان ماه سال جاری برگزار میشود.
گفتنی است هدف جشنواره فیلم کوتاه تهران تقویت سینمای ملی از طریق ارتقای سطح آگاهی، ایجاد زمینه کسب تجربه، ترویج اخلاق و ارزشهای اسلامی، تحکیم مبانی خانواده، امیدآفرینی، گسترش و نشر فرهنگ دینی و دفاع مقدس و توجه به دستآوردهای جدید علمی و تثبیت جایگاه فیلم کوتاه بهعنوان سینمای مستقل و آینده و بازاریابی و عرضه اقتصادی فیلم به نفع تولیدکنندگان فیلم کوتاه است .
انتهای پیام//آ.ج