به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از ساری ،این آیین که در روستاهای ودر برخی شهرهای مازندران پس از نماز صبح روز عاشورا و پیش از بر آمدن آفتاب برگزار میشود.
مرثیه معروف این آیین، شماتت خورشید است که چرا طلوع میکنی؛ در حالی که قرار است امروز حسین(ع) و فرزندانش به شهادت برسند :
ای صبح روسیاه، ز چه میشوی سفید
امروز حسین فاطمه اینجا شود شهید
مردم از صبح با ناله و زاری به طلوع صبح میگویند که چگونه طلوع میکنی وقتی امروز حسین(ع) شهید میشود.
قرائت مرثیهها و نوحهها به یاد عاشورای سال 61 هجری قمری از طلوع فجر و آغاز روز، اندوهبار و سوزناک است چراکه در ظهر چنین روزی سرور آزادگان جهان در بیابان کربلا به شهادت رسیده است.
این آیین تا برآمدن آفتاب ادامه دارد و آنگاه سوگواران جهت صرف صبحانه به خانهها یا تکایای گوناگون میروند و پس از آن خود را آماده انجام آیین ظهر عاشورا میکنند.
یکی از اهالی روستای طبقده هم درباره این مراسم گفت: مردم این دیار و بسیاری از جای جای این استان در غم از دست دادن امام حسین(ع) و یارانش نالان و عزادار بوده و شب عاشورا تا صبح در تکایا بیدار میمانند و در غم سرور آزادگان و شهیدان سوگواری میکنند و قبل از اذان صبح هر یک از هیئتها در کوچه و معابر به راه افتاده و نوحهخوانی میکنند و مضمون همه نوحهها شهادت امام حسین(ع) در روز عاشورا است.
این آیین سنتی در روستای گالش محله رامسر نیز به نام زارزاره معروف است ، مردم عزادار منطقه در روستای گالش محله رامسر صبح عاشورا پس از اذان و اقامه نماز مراسم سنتی زارزاره را برگزار می کنند.
مراسم سنتی زارزاره به معنی گریه و زاری در رثای امام حسین(ع) و 72تن از یارانش است که طبق سنتی حدود 100ساله صبح عاشورا در جوار امامزاده سید محمد گالش محله و گلزار شهدای این روستا برگزار می شود.
آیین سنتی زارزاره همه ساله سحرگاه عاشورا پس از اذان صبح و اقامه نماز صبح عاشورا در روستای گالش محله،مرکز دهستان چهل شهید واقع در خیابان میرزاکوچکخان برگزار می شود.
روستای گالش محله رامسر
انتهای پیام/