علی اسدی معاون دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت در گفتوگو با
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ بیان کرد: در طرح تحول سلامت اقداماتی در حوزه بهداشت و درمان برای افزایش دسترسی مردم به خدمات سلامت روان انجام شد. یکی از این اقدامات احداث 800 الی هزار تخت روانپزشکی در بیمارستانهای دولتی بود. پیش از طرح تحول سلامت تعداد این تختها به هشت هزار عدد میرسید و نیاز کشور نیز همین میزان بود.
وی اقدام دیگر این حوزه را تحت پوشش بیمه قرار گرفتن تعرفههای خدماتی خواند و افزود: تعرفههای خدماتی روانشناسی پس از طرح تحول سلامت در مراکز دولتی تحت پوشش بیمه قرار گرفت. از طرفی بستههای مهارت زندگی، فرزند پروری، پیشگیری از خودکشی، پیشگیری از خشونتهای خانگی و پیشگیری از اعتیاد که پیش از طرح تحول در نظام سلامت جایی نداشت، برنامه ریزی شد. این بستههای خدماتی در قالب گروههای سنی تعریف و از طریق کارشناسان سلامت روان در اختیار مردم قرار گرفت.
اسدی افزود: جذب 800 کارشناسان سلامت روان در مراکز بهداشت شهری از دستاوردهای این دولت به شمار میرود. هر کارشناس در یک مرکز جامع شهری مستقر میشود و خدماتی اعم از آموزشهای اولیه و پیشگیرانه، مداخلات روانشناسی در سطح پایه و غربالگری را ارائه میدهد. این خدمات برای معتادان در مراکز جامع سلامت ارائه میشود و پس از مشاوره اولیه به سطوح بالاتر ارجاع داده میشوند.
معاون دفتر سلامت روانی اجتماعی و اعتیاد وزارت بهداشت عنوان کرد: برنامه حمایتهای روانی و اجتماعی در حوادث و بلایا نیز به این حوزه کمک بسیاری کرد. پیش از طرح تحول سلامت تمام خدمات سلامت روان به روستاها متمرکز بود و شهرها با بیشترین جمعیت کمترین دسترسی را به خدمات دولتی داشتند.
اسدی با اشاره به قدمت نامگذاری هفته سلامت روان یادآور شد: از 20 سال پیش هفته آخر مهر ماه به نام هفته سلامت روان تعریف شد که در این هفته دانشگاههای علوم پزشکی خدمات و پیامهایی را در قالب شعار، پوستر، کتابچه و بستههای آموزشی به مردم ارائه میدهند.
انتهای پیام /