وی ادامه داد: علی رغم تلاش ماموران جهت بازگرداندن وحوش تحویلی به طبیعت، بواسطه فوت وقت و تاخیر در تحویل، یکی از بره ها عملا از چرخه زیستی و حیات طبیعی شهرستان حذف و به مراکز پرورش و تکثیر در اسارت تحویل شد.
رئیس حفاظت محیط زیست جوین ضمن اشاره به اینکه عاقبت بره های کوچکتر و تازه متولد شده تیره و تار بوده و ممکن است این غفلت به مرگ آنها منجر شود گفت: برای بره های تازه متولد شده مصرف آغوز که علاوه بر مواد مغذی دارای آنتی کور و گلوبولین های مورد نیاز است،اهمیت حیاتی دارد و حتی با وجود مراقبت و تغذیه با شیر جایگزین، سلامت حیوان نگران کننده خواهد بود.
شم آبادی همچنین گفت: درعین حال سه راس از بره ها بعد از رفع خطر و ایجاد شرایط امن، به زیستگاه خود عودت یافته و توسط آهوی مادر پذیرفته شدند و یکی از بره ها که درمجاورت اداره نگهداری و تیمار شد، متاسفانه هنگام نگهداری، دچار سانحه و منجر به ترومای استخوان از ناحیه ران شد.
وی درادامه افزود: شکسته بند محلی با نظارت مربی و استاد با تجربه کمک های اولیه شهرستان اقدام به مداوای حیوان کردند و از محل شکستگی، تصویر رادیولوژی تهیه شدکه با مشاهده اندکی انحراف در قسمت ترمیم شده و مشورت با متخصصین ارتوپد شهرستان سبزوار اعلام شد که با توجه سن حیوان، انحراف جزئی استخوان در عملکرد و فعالیت طبیعی اختلال ایجاد نخواهد کرد.
رئیس حفاظت محیط زیست جوین گفت: هرچند بیش از چهار و نیم ماه طول کشید تا بره کاملا بزرگ و از شیر گرفته شود ولی نهایتاً جهت نگهداری در سایت تکثیر و پرورش آهو به شهرستان مه ولات انتقال یافت.
شم آبادی درخاتمه از متخصصین ارتوپد، رادیولوژیست، دامپزشک، متصدی داروخانه و شکسته بند محلی که بدون چشمداشت در مداوای حیوان تلاش کردند و مالکی که با وجود ایراد خسارات فراوان به باغ انگور و تخریب کامل صیفی جاتش قریب به پنج ماه بره را در بهترین شرایط نگهداری کرده است تقدیر کرد.
انتهای پیام//ف.ض