به گزارش حوزه افغانستان باشگاه خبرنگاران، سرور دانش که در یک سمینار درباره تککرسیشدن حوزههای انتخاباتی سخن میگفت، افزود که افغانستان هماکنون دارای شرایط و وضعیت متفاوت است و مساله چگونگی حوزههای انتخاباتی باید براساس تفاهم و تعامل همگانی، مطالعات تخصصی و تخنیکی مشخص میشد.
سرور دانش از نظام انتخاباتی به عنوان یک مکانیزم حساس و علمی در فرایند تبدیلشدن آرای عمومی به کرسیهای نمایندگی یاد کرد و افزود که عادلانه بودن و کارآمد بودن دو عنصر اساسی نظامهای انتخاباتی هستند و نتیجه هر انتخاباتی باید تجلی این دو شاخصه اساسی باشد.
معاون رییسجمهور پیوند میان نظام انتخاباتی و حوزه انتخاباتی را ناگسستنی خوانده میگوید که این دو مساله مهم مکمل همدیگر و ضامن موثریت نتیجه انتخاباتاند.
او همچنین تاکید کرد که هیچ نظام انتخاباتی و حوزه انتخاباتی دارای مزایا و معایب مطلق نیست، بلکه مزایا و معایب آن بر اساس شرایط و وضعیت هر کشور ارزیابی میشود.
معاون رییسجمهور روز پنج شنبه در سمینار مذکور گفت که کمیسیون جدید انتخابات باید در تعیین حوزههای انتخاباتی علاوه بر سه اصل تناسب جمعیت، نمایندگی عمومی و عادلانهبودن وضعیت و شرایط کشور و تجارب گذشته افغانستان در برگزاری برنامههای انتخاباتی و همچنین تجارب سایر کشورها را نیز در نظر بگیرد.
وی در عین حال افزود که تفاهم و تعامل عمومی در تسریع فرایند انتخابات یک ضرورت اساسی است و باید به آن توجه جدی صورت بگیرد.
انتهای پیام/
منبع شفقنا