مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی بر استفاده از ظرفیت هنرمندان در مشهد 2017 تاکید کرد.

به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد،سید سعید سرابی در نشست صمیمی با هنرمندان گفت: هنرمندان سرمایه های این استان هستند آنچه در سال 2017 مشهد را به عنوان پایتخت فرهنگ اسلامی معرفی می کند وجود همین ظرفیت ها ست .

وی افزود: مشهد به دلیل حضور هنرمندان برجسته در همه شاخه های هنری در کشور می درخشد و این درخشش به دلیل حضور همین اساتید و هنرمندان برجسته است.

مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی از هنرمندان به عنوان یک سرمایه یاد کرد و افزود: آنچه در سال 2017 مشهد را به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام معرفی می کند وجود همین ظرفیت ها ست.

سرابی تصریح کرد: از تمام فرصت ها و ظرفیت ها باید بهره جست تا پایتخت فرهنگ اسلامی را درسطح ملی و بین المللی معرفی کرد.

وی تصریح کرد: در راستای این معرفی ،تلاش کرده ایم از فرصت رسانه ها استفاده کنیم به طوری که در 29مهرماه سال جاری همایش رسانه ای را با حضور مدیران رسانه سراسر کشور خواهیم داشت تا بتوانیم این عنوان را نهادینه کنیم .

مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد : تلاش خواهیم کرد درآستانه 2017،اتاق گفتگو یی را با حضور شهردار مشهد داشته باشیم تا بتوان مطالبات و مشکلات هنرمندان مطرح شود.

مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی حمایت از هنرمندان و انجمن ها ی فرهنگی و هنری را یک اصل خواند و افزود: انجمن های فرهنگی و هنری مشخصا یک انجمن خاص در یک حوزه موضوع نیست بلکه باید برجریان هنر تاثیرگذار باشد.

سرابی ادامه داد: انجمن ها فرهنگی و هنری ،انجمن های ارشاد نیستند بنابراین خود را محدود به یک دستگاه ندانند و به سراغ دیگر دستگاه ها بروند و از ظرفیت آنها بهره گیرند.

وی با بیان اینکه ضروری است مانیز توان خود را تقویت کنیم افزود: تمام تلاش ما در راستای تقویت توان است درست است بضاعت ما محدود است اما ناامید نیستیم و فرصت 2017 را بسیار خوب می دانیم چرا که این ظرفیت برای ما امکانات و اعتبارات خاصی را رقم خواهد زد.

مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی ادامه داد: بسیاری از فعالیت های هنری در استان تنها با ابتکار انجام می شود نه اعتبار که این نشانگر آن است که جامعه هنری اقتصاد هنر را به درستی آموخته و درراستای آن گام برمی دارد .

سرابی در خصوص فردوسی شاعر حماسه سرای گفت: تلاش کردیم بزرگداشت زبان فارسی را به عنوان یک مطالبه جدی پیگیری کنیم و به حمدالله 25 اردیبهشت ماه روز فردوسی به عنوان روز پاسداشت زبان فارسی در تقویم جمهوری اسلامی قرار گرفت .

وی با تاکید فعالیت کانون هنرمندان خراسان افزود : این کانون در حال حاضر نیازمند بازنگری دوباره است تا بتوان از کارکرد آن بهره گرفت .

مدیر فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی تصریح کرد: از انجمن عکس، هنرهای تجسمی و خوشنویسی درخواست دارم مجلدی را با عنوان کتاب در حوزه معرفی مشهد و ظرفیت های فرهنگی و هنری آن آماده کنند.

معاون طرح و برنامه ریزی اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه ضمن ارائه گزارشی از روند فعالیت های دبیرخانه مشهد 2017 افزود: 100 برنامه فرهنگی و هنری دارای اولویت را در سال 2017 در مشهد میزبان هستیم .

محمد کاظم دبیری افزود: تعامل با هنرمندان جامعه اسلامی،افزایش سالن های تاتر و سینمای شهر با همکاری بخش خصوصی و نیز هفته های فرهنگی و هنری از جمله اقدامات است .

اشکان ضیایی کارگردان سینما دراین دیدار با انتقاد از مشکلات مالیاتی به وجود آمده در حوزه شرکت های سینمایی اظهار کرد: با توجه به اینکه فعالیت های فرهنگی و هنری در خصوص مالیات از قانون معافیت برخوردارند متاسفانه امروز از سوی اداره کل دارایی مقادیر زیادی مالیات تعیین می شود که درکنار این ارزش افزوده این مشکل را دوچندان کرده است .

وی گفت : ضروری است اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی خراسان رضوی با ارائه کارت شناسایی در همه ی شاخه های هنری هویتی را به هنرمندان شهر به لحاظ جایگاه حقوقی مانند دیگر صنوف داشته باشد .

رضاشکری یکی دیگر از فعالان سینما نیز ضمن قدردانی از برگزاری این نشست تحت عنوان اتاق گفتگو و دیدار مدیرکل اظهار کرد : دوسال است نشست های خوبی در مشهد با حضور بالاترین مقام استان و هنرمندان تشکیل می شود که این نیز اگرخروجی خاصی نداشته باشد بازهم قابل تقدیر است چرا که مسئولین با مشکلات این قشر آشنا می شوند .

توکلی زاده استادخوشنویسی با تاکید برآنکه مشهد را در شان امام رضا (ع) معرفی باید کرد افزود: انتظار می رود در رویداد مشهد 2017 ،این شهر را با توجه به منزلت و جایگاه این امام رئوف به جهان اسلام معرفی کنیم که این مهم نیازمند اتاق های گفتگویی از این دست است .

سید جواد اشکذری رئیس انجمن تاتر استان خراسان رضوی افزود: با توجه به اینکه استان خراسان رضوی درحوزه تاتر سرآمد است و به لحاظ اقتصادی رشد زیادی را توسط فروش گیشه داشته لذا ضروری است توجه ویژه ای به این هنر فاخر شود .

وی برآموزش تاکید کرد و افزود : ضروری است انجمن تاتر را با دو محور تاتر در شهرستان ها و آموزش برای تربیت نیروهای زبده و متخصص حمایت کنید.

در ادامه استاد خواجوی هنرمند عرصه هنرهای تجسمی مشهد را شهری بی رنگ خواند و افزود: شهر ما بی رنگ است و دیوارهای آن همه صخره ،که این در درازمدت بر روی مردم این شهر تاثیر می گذارد .

وی در ادامه افزود: ضروری است شهرداری با کمک هنرمندان ،شهر را از سیاهی و سفیدی و صخره ای بودن خارج کند .

در ادامه استاد یگانه هنرمندو پیشکسوت موسیقی افزود : هنر روایتگری در استان با قدمتی کهن است که متاسفانه به دست فراموشی سپرده شده ،باید با برنامه ریزی منسجم این هنر را زنده نگه دارید .

وی ادامه داد: انتظار می رود در این شهر که خاستگاه حکیم ابوالقاسم فردوسی است حضور این شاعر بلند آوازه را ارج نهیم و شاهنامه را با زبان هنر معرفی نماییم .

در ادامه کهیاری یکی دیگر از هنرمندان موسیقی با تاکید بر برگزاری نشست ها و دیدار ها به صورت مجزا و تخصصی برای هر شاخه هنرافزود : تشکیل این جلسات منجر به ارائه راهکار و بیان مشکلات می شود .

صالحی هنرمند خوشنویسی در ادامه این نشست با بیان اینکه هنرمندان و مفاخر فرهنگی و هنری سرمایه ملی محسوب می شوند افزود: لازم است کنگره ای بین المللی در خصوص سلطان علی مشهدی هنرمند عرصه خوشنویسی که کتابت داشته اند برگزار کنیم تا بتوانیم این هنر فاخر را به جامعه اسلامی معرفی نماییم .

وی تاکید کرد : تشکیل پژوهشگاه خوشنویسی ،احداث موزه کتابت قرآن در جهان اسلام از دیگر انتظارات است.

طاهریان رئیس انجمن موسیقی استان در ادامه ضمن ارائه گزارشی از عملکرد انجمن گفت: مشهد ظرفیت برگزاری جشنواره دائمی آموزشگاه های آزاد هنری را در عرصه موسیقی و هنرهای تجسمی دارد که این مستلزم حمایت است .

وی براستفاده از هنر موسیقی در معرفی مشهد در رویداد بزرگ 2017 تاکید کرد.

در ادامه عظیمی عضو انجمن موسیقی بر بهره گیری از آموزش تاکید کرد و حمایت این اداره کل را در عرصه موسیقی مطالبه نمود.

استاد صدرالسادات هنرمند هنرهای تجسمی افزود : متاسفانه از هنرمندان هیچ مشاوره ای در زیباسازی شهر انجام نمی شود و این در شرایطی است که بارها اعلام کرده ایم جامعه هنرمندان حاضر به ارائه مشاوره رایگان است چرا که معتقدیم ناهنجاری های فضای بصری را با بهره گیری از زبان هنر می توان کاهش داد.

در ادامه مرتضی لطفی رئیس انجمن عکاسان استان با تاکید بر رویداد 2017 در مشهد اظهار کرد : ضروری است زیرساخت های لازم را در حوزه سینما ،تاتر ،موزه و پژوهشگاه فراهم شود و مشهد را با توجه به ظرفیت عظیمی که دارد معرفی کنیم .

وی بر انسجام هنرمندان تاکید کرد و افزود: به نظر ضروری است کانون هنرمندان استان با محوریت هنرمندان دوباره تشکیل شود تا بتوان با بهره گیری از یک تشکل ،حقوق صنفی خود را مطالبه کنیم .

در ادامه علی مقدسی مدیر آموزشگاه آزاد سینمایی افزود : عوارض تجاری ،عوارض صنفی و هزینه های گزاف مهمترین مشکلاتی است که هنرمندان با آن مواجه هستند که چه بسا این مشکلات منجر به تعطیلی بسیاری از این مراکز شده است .

اختصاص خیابانی به نام استاد سلطان علی مشهدی ،ارتباط دوسویه بین شهرداری و هنرمندان ،افزایش سالن های تاتر ،تشکیل اتاق های گفتگوی تخصصی ،فعال کردن مجموعه های هنری استان و نیز بهره گیری از تبلیغات برای معرفی مشهد به عنوان پایتخت فرهنگی جهان اسلام در سال 2017 از دیگر مطالبات هنرمندان بود.

انتهای پیام//ف.ج

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.