به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بندرعباس،مسعود گرگیج مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی هرمزگان پیش بینی کرد امسال هشت هزار تن محصول برداشت شود که در مقایسه با پارسال پانزده درصد بیشتر است.
وی افزود: علت افزایش تولید توسعه سطوح زیر کشت پیارم از طریق تامین نهال کشت بافت، رعایت بهداشت باغات ، تغذیه مناسب و بارور شدن نهالهای سالهای قبل است.
گرگیج گفت: چهل درصد خرمای برداشت شده به ارزش تقریبی پانزده میلیون دلار به کشورهای استرالیا، کانادا، ژاپن ، نیوزیلند، آفریقای جنوبی، کشورهای حاشیه خلیج فارس و ترکیه صادر می شود.
برداشت پیارم تا آخر آذر ادامه دارد .
خرمای پیارم دارای ویتامین ب یک وب دو ، مواد معدنی،کلسیم ، پتاسیم ، فسفات ، منیزیم و آهن است .
شهرستان حاجی آباد به علت داشتن آب و هوای گرم و خشک تنها منطقه کشت پیارم در ایران است .
بیشترین نخلستانهای پیارم در دهستانهای درآگاه و طارم ، تزرج ، سیروئیه و اطراف شهر حاجی آباد است .
در هرمزگان پنجاه و پنج نوع خرما تولید می شود که بیست نوع آن تجاری داخلی و خارجی است و سه نوع پیارم ، خاصویی ومضافتی به خارج از کشور صادرمی شود .
هرمزگان با برداشت سالیانه صد و پنجاه هزار تن خرما از سی و هشت هزار هکتار رتبه چهارم تولید و سوم سطح زیر کشت خرما را در کشوردارد .
برداشت خرما در هرمزگان با خرمای آل مهتری از اول خرداد آغاز می شود و با برداشت پیارم به پایان میرسد.
خرمای پیارم که به خرمای شکلاتی معروف است به علت خشک و قابل نگهداری بودن
در مدت طولانی، طرفداران زیادی دربازارهای داخلی وخارجی دارد .
انتهای پیام/ف