به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل؛ خیبرعلی جلیلی با اشاره به آغاز برداشت به در این شهرستان افزود: از 3 هزار هکتار مساحت باغ های میوه این شهرستان 210 هکتار به کشت درختان 'به' اختصاص یافته که 9 درصد باغ های منطقه را شامل می شود و 187 هکتار آن بارور هستند.
وی گفت: باغ های میوه 'به' شهرستان کوثر هم از لحاظ میزان تولید و هم از نظر سطح زیرکشت مقام نخست را در استان اردبیل دارد و به طور میانگین از هر هکتار بیش از 10تن میوه استحصال می شود.
مدیر جهاد کشاورزی کوثر افزود: با توجه به سرمازدگی بهاره امسال پیش بینی می شود تولید 'به' در کوثر به 6.5 تن در هکتار کاهش یافته و در مجموع از بیش از یک هزار و 200 تن 'به' برداشت شود.
جلیلی محصول 'به' را محصول استراتژیک و مهم شهر گیوی دانست و از توسعه مکانیزه باغ های میوه و تبدیل کشت سنتی به تولید تجاری و نوین خبر داد.
وی گفت: حاجی آقا کیشی ، آجی شیرین ، خاچا شیرین و ترش انواع 'به' های گیوی است که رقم حاجی آقا کیشی به فرم سیب گلابی بوده و ذائقه پسند و خوش خوراک است و رقم آجی شیرین به دلیل خاصیت انبارداری ماندگاری بیشتر داشته و از رقم ترش نیز برای تهیه مربا استفاده می شود.
جلیلی می گوید که مرغوب ترین و کیفی ترین میوه به کشور در شهرستان کوثر تولید می شود و این محصول به دلیل رنگ ، عطر ، طعم و خوش خوراکی به یک برند ملی تبدیل شده است.
وی تشریح کرد: محصول تولید شده علاوه بر مصرف داخل استان به استان های همجوار، اصفهان و تهران نیز عرضه می شود.
انتهای پیام/ح