آنا صداقت متخصص شیمی دارویی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی در گفتوگو با خبرنگار
کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران؛ گفت: استاتین ها گروهی از دارو ها هستند که با غلبه بر آنزیم اچ ام جی و بالابردن قدرت بدن در شکستن لیپید های چربی باعث کاهش کلسترول خون وپیشگیری از بروز بیماری های قلبی عروقی ناشی از آن می شوند و فرضیه هایی در مورد ضد سرطان بودن این گروه از داروها نیز وجود دارد.
صداقت ادامه داد: لواستاین، سیمواستاتین، آترواستاتین،پراوستاتین و چند داروی دیگر از جمله گروه استاتین ها هستند که ضمن داشتن خواص و فواید درمانی، عوارضی را نیز به همراه دارند.
ساناز نصوحی متخصص فارموکولوژی و عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی بیان کرد: استاتین ها بهترین شیوه درمانی برای بهبود چربی خون و پیشگیری از بروز بیماری های قلبی و عروقی ناشی از آن هستند و مبتلایان به کلسترول و تری گری سیلید بالا تا پایان عمر باید از این داروها استفاده نمایند.
فواید استاتین ها بیشتر از عوارض آن است
نصوحی ضمن اشاره به این موضوع که فواید استاتین ها بیشتر از مضرات آن است، افزود: عوارض این داروها بیشتر در بافت های متابولیسم بدن نظیر کبد و ماهیچه ها بروز پیدا می کنند و گرفتگی عضلانی و ماهیچه ای را می توان اصلی ترین عارضه مصرف استاتین ها دانست.
مهدی نوروزی داروساز درباره عوارض گوارشی این داروها تصریح کرد: اسهال، یبوست، دل درد، مشکلات کبدی و حالت تهوع از عوارض گوارشی داروهای کاهش دهنده چربی خون هستند که در افراد مختلف به صورت های متفاوتی بروز پیدا می کنند.
وی متذکرشد: مشکلات پوستی، خارش، سردرد و پرخاشگری نیز در بعضی از افراد با مصرف این داروها بروز پیدا می کند.
با انجام حرکات ورزشی با عوارض استاتین ها مقابله کنیم
مهدی نوروزی ضمن تاکید به استفاده از شیوه های سنتی و تغذیه مناسب توصیه کرد: برای حداقل رساندن عوارض ناشی از مصرف استاتین ها بهتر است از رزواستاتین ها که نوع جدید این دارو ها هستند، استفاده شود.
نصوحی در خصوص راهکارهای مقابله با مضرات استاتین ها اظهار داشت: مصرف کیوتین و انجام حرکات ورزشی بهترین راه برای مقابله با دردهای مفصلی و گرفتگی عضلانی ناشی از مصرف این گروه از دارو است.
این متخصص فارموکولوژی عنوان کرد: مصرف استاتین برای زنان باردار توصیه نمی شود و بهترین راه برای مقابله با عوارض این داروها داشتن برنامه غذایی منظم و کنترل وزن است.
نوروزی تصریح کرد: پرهیز از کشیدن سیگار، ورزش کردن،کاهش مصرف فست فودها و عدم مصرف مواد غذایی حاوی فیبر را هم می توان از راهکارهای کاهش عوارض استاتین ها دانست.
انتهای پیام/