وی تنگی عروق کرونر و تنگ شدن رگ ها را علت اصلی سکته قلبی خواند و تصریح کرد: تمام دردهای بالای ناف به ویژه در افراد بالای 40 سال که در اثر عصبانیت، دویدن، خوردن غذای سنگین، بالارفتن از پله و غیره ایجاد شود، خطرناک است و باید سریعا به پزشک مراجعه کرد.
استاد دانشگاه علوم پزشکی تهران، با اشاره به علائم مشابه سکته قلبی با دیگر بیماری ها، بیان کرد: احساس بغض، درد ناحیه معده و درد دندان های فک تحتانی در صورتی موجب نگرانی بروز سکته قلبی است که در اثر عصبانیت، فعالیت سنگین و غیره ایجاد شده باشد.
به گفته وی این دردها باید به دقت بررسی شود و با درد معده، درد دندان و دیگر دردها تفاوت داده شود زیرا در بسیاری موارد این چنینی پزشک نیز دچار اشتباه و گمراهی می شود.
قارونی نحوه زندگی، تغذیه، مصرف سیگار، زندگی شهری، عصبانیت و وراثت را از جمله ریسک فاکتورهای بروز سکته قلبی برشمرد و اظهار کرد: افراد دارای سابقه سکته پدر 3 برابر بیش از دیگران بوده و در صورت بروز سکته زیر سن 65 سال در مادر علاوه بر پدر، احتمال بروز سکته در آنها 9 برابر دیگران است.
وی با اشاره به توصیه مصرف روزانه آسپرین در افراد بالای 40 سال در سالهای گذشته ادامه داد: با استفاده تمام افراد از قرص آسپرین بچه شاهد عوارضی مانند خونریزی معده بودیم که بر این اساس امروزه تنها به افراد در معرض خطر مصرف این قرص توصیه می شود.
این متخصص قلب و عروق یادآور شد: با توجه به پراسترس بودن زندگی شهری و احتمال بروز بیماری های قلبی عروقی، کودکان از هنگام تولد باید دارای شناسنامه پزشکی با ثبت تمام سوابق بیماری های خانوادگی و همچنین بیماری های خود کودک باشد تا بتوان بر اساس آن نحوه زندگی را اصلاح کرد.
انتهای پیام/