به گزارش
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
قم؛ ریشه سوهان به دوره قاجار بر می گردد و به سالهای 1289 و 1290 هجری شمسی منتسب است که در این زمینه شاهدی بر قدمت سوهان در سالهای قبل از این وجود ندارد.
رئیس اتحادیه سوهان و حلوایی استان قم بیان کرد:روایت است که زمانی که صحن عتیق حرم مطهر را افتتاح می کردند یکی از بزرگان در زمان مظفر الدین شاه آن را به عنوان تحفه نزد شاه می آورد که از آن به بعد به عنوان شیرینی اصلی به شمار می رود.
وی افزود: 90 درصد از زائران و مسافران سوغات سوهان قم را خریداری می کنند و این شیرینی جایگاه ویژه ای در صنعت گردشگری دارد در این راستا هیات رئیسه نوپای سوهان نگاه ویژه ای به صادرات دارد که در این زمینه برگزاری جلسه با تولید کنندگان گز اصفهان و حضور در نمایشگاه تهران و توجه به برندهای مهم قم در سوهان از جمله این اقدامات در راستای ارتقای جایگاه سوهان است.
رئیس اتحادیه سوهان و حلوایی استان قم عنوان کرد: بیش از 800 کارگاه تولید سوهان در قم وجود دارد که بالغ بر 5000 اشتغال مستقیم و 15 هزار اشتغال غیر مستقیم ایجاد کرده است که این امر گویای اهمیت اقتصادی سوهان است.
وی تصریح کرد: اگر تولید کنندگان با توجه به شناور بودن قیمت ها به رقابت بپردازند و کیفیت خود را ارتقاء بخشند در صادرات نیز به جایگاه خوبی دست پیدا می کنیم ، این حلوای خوش طعم و مقوی جایگاه مهمی در کشورهای حاشیه خلیج فارس و عربی دارد و ایرانیان مقیم خارج از کشور در کشورهای اروپایی و آمریکایی از مشتریان این سوغات دوست داشتنی هستند.
پور یزدی اظهار کرد: 70 سال قبل سوهان های قم دارای بسته بندی زیبایی بوده است که نشانه پیشرفت صنعت بسته بندی در تولید این سوغاتی است.
انتهای پیام/ع