امروزه به دلیل مصرف موادغذایی نامناسب، عادات نامناسب در سبک زندگی ، مصرف دخانیات، چاقی و فشار خون انواع سرطان ها در افراد مختلف مشاهده می شود .

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان،امروزه به دلیل مصرف موادغذایی نامناسب، عادات نامناسب در سبک زندگی ، مصرف دخانیات، چاقی و فشار خون انواع سرطان ها در افراد مختلف مشاهده می شود .واژه سرطان اکثر افراد را به ترس و وحشت می اندازد اما در حقیقت آخر دنیا نیست بلکه پیشرفت علم وتکنولوژی سبب درمان بسیاری از سرطان ها شده است .

سرطان کلیه که یکی از شایع ترین سرطان های دستگاه ادراری است هم از این قاعده مستثنا نیست ، برای اطلاعات بیشتر در این خصوص با یک سرطان شناس به گفت و گو نشسته ایم .

دکتر حسین فودازی متخصص رادیوتراپی انکولوژی بیان کرد: یکی از تومورهای شایع دستگاه ادراری تومورهای کلیوی هستند ،سرطان کلیه با توجه به این مسئله که اگر زود تشخیص داده شوند درمان پذیر هستند ولی در مراحل انتهایی و پیشرفته هیچ درمان محکم و قطعی در این زمینه وجود ندارد بنابراین تشخیص به موقع سرطان کلیه بسیار حائز اهمیت است . این تومور به نسبت 3 به 2 در مردان شایع تر است یعنی از هر 5نفر مبتلا به سرطان کلیه 3نفر مرد و 2 نقر زن هستند .

یکسری فاکتورهای خطر در این زمینه وجود دارد که افراد با رعایت نکردن آن ها درصد ابتلا به این بیماری را در خود افزایش میدهند ،افراد سیگاری دو برابر بیشتر از دیگران به سرطان کلیه مبتلا می شوند، چاقی و اضافه وزن ، استفاده از رژیم های پرنمک ،‌مصرف زیاد گوشت قرمز و غذاهای فرآوری شده و برخی از شغل ها در صنایع شیمیایی از فاکتور های خطر در این سرطان است.

این متخصص در رابطه با علائم این بیماری اظهار کرد : تومور های کلیه بسیار مرموز هستند و معمولا در مراحل ابتدایی و اولیه هیچ علامتی ندارند و معمولا در مراحل پیشرفته که درمان هم دشوار می شود علائم ظاهر می گردد .در حدود 30 درصد از موارد ، متخصص کلیه بدلیل درد و علائمی که ایجاد می شود متوجه تومور در کلیه می شود ولی در 70درصد از موارد دیگر سرطان کلیه بصورت اتفاقی کشف می شود یعنی فرد برای یک چکاپ ساده ، آزمایش ادرار یا یک سونوگرافی برای یک مسئله دیگر به پزشک مراجعه می کند و پزشک به طور اتفاقی به تومور کلیه فرد پی می برد .

مهم ترین علامت هایی که تومور های کلیه در فرد مبتلا ایجاد می کنند می توان به احساس سنگینی و فشار در پهلوها ، درد در ناحیه کلیه ، دفع خون در ادرار و لمس توده در ناحیه پهلو اشاره کرد .لازم به ذکر است برای تشخیص تومورهای کلیوی راحت ترین روش سونوگرافی است .

فودازی متذکر شد : اگر توده کوچک باشد ، بیمار بیوپسی می گیرد و اگر توده بزرگ باشد ، بیمار فورا باید جراحی شود. قبلا هر فردی که به این بیماری دچار می شد ناچار می شد یکی از کلیه های خود را از دست بدهد ولی امروزه هدف حفظ کلیه است حتی با وجود سرطان . اگر توموری که در کلیه وجود دارد در مرکز کلیه نباشد و در قطب فوقانی و تحتحانی کلیه باشد با یک جراحی ساده تومور برداشته می شود اما اگر توده در ناحیه مرکزی باشد و عروق مجاور را درگیر کرده و یا سایزش بزرگ باشد باید تومور با کلیه برداشته شود.

درمان اصلی تومورهای کلیوی جراحی است ، شیمی درمانی و پرتودرمانی معمولا اثر یخشی آنچنانی ندارد اما لازم به ذکر است این موضوع تا زمانی که تومور در مراحل ابتدایی است صدق می کند ولی اگر تومور کبد و استخوان ها را درگیر کرده باشد بیمار باید تحت شیمی درمانی و پرتودرمانی قرار بگیرد .

این سرطان شناس بیان کرد: پیوند کلیه در بیماران سرطانی زمانی میسر است که بیمار فقط یک کلیه داشته باشد اما معمولا اگر کلیه شرایط مناسبی داشته باشد نیازی به پیوند نیست و فرد با یک کلیه هم می تواند به زندگی خود ادامه دهد.

توصیه ما متخصصان به افراد این است که هرگونه علائم ادراری از قبیل خون در ادرار یا علائم مشابه آن را مشاهده کردند حتما به پزشک مراجعه کنند و افراد بالای 40 سال سالانه یکبار آزمایش سونوگرافی را برای کلیه های خود انجام دهند و در آخر از مصرف چای سبز ، ویتامین C و آنتی اکسیدان ها غافل نشوند چرا که ابتلا به سرطان کلیه را تا حدی کاهش می دهد .

منبع: جام جم

انتهای پیام/


اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.