به گزارش
خبرنگار حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشكی باشگاه خبرنگاران جوان؛ سید محمدجواد مرتضوی دبیر علمی بیست و چهارمین کنگره بین المللی ارتوپدی در نشست خبری این کنگره که صبح امروز در محل سالن همایشهای رایزن برگزار شد با اشاره به آمار بالای تصادفات در کشور بیان کرد: تصادفات بیشترین صدمات ارتوپدی را به همراه داشته و بر این اساس تمرکز اصلی کنگره امسال روی همین موضوع است.
وی با بیان اینکه از دو سال گذشته متخصصین شروع به نوشتن گاید لاین آرتروپلاستی کردهاند بیان کرد: پیش نویس این گاید لاین یا راهنمای بالینی درمان آماده شده و برای اولین بار با اجماع نظرات کارشناسان و متخصصین این حوزه در این کنگره تحت نظ ر پروفسور پرویزی بررسی میشود و نتایج آن برای تدوین گاید لاین اصلی استفاده میشود.
دبیر علمی بیست و چهارمین کنگره بین المللی ارتوپدی تدوین چنین راهنمایی را نه تنها در کشور بلکه در جهان منحصر به فرد دانست و گفت: حتی در آمریکا نیز راهنمای بالینی مدون به این صورت وجود ندارد و این راهنما به دلیل کمک به تصمیم گیری پزشکان، بیماران و حتی سیاستگذاران این حوزه بسیار اهمیت دارد.
وی پزشکی را علمی دینامیک خواند و اظهار کرد: نوشتن یک راهنما مسلما ثابت و غیرقابل تغییر نیست، بلکه سعی شده بر اساس آخرین شواهد علمی دنیا برای تصمیم گیری بهتر در اختیار پزشکان قرار داده شود.
مرتضوی تعریف چارچوب استاندارد برای عملکرد روزانه پزشکان را مهمترین هدف تدوین این راهنما عنوان کرد و افزود: سه سال گذشته نیز برای عفونت های اطراف پروتز مفصلی حدود 400 متخصص در فیلادلفیا راهنمایی را تنظیم کردند که امروزه ترجمه آن در ایران نیز مورد استفاده قرار میگیرد و در سال 2018 نیز به روز رسانی میشود.
وی تدوین راهنمای بالینی درمان را موجب افزایش تحقیقات علمی و پزشکی دانست و تصریح کرد: با توجه به اینکه سالانه بیش از 20 هزار تعویض مفصل در کشور ما انجام میشود و به نظر میرسد تدوین راهنما و راهکار درمانی بر اساس شواهد پزشکی روز دنیا ضروری بوده چراکه در آینده نیاز به تعویض مفصل افزایش مییابد.
وی در خصوص آمار بیماران تصادفی و صدمات ناشی از آن اظهار کرد: برای برنامهریزی درست در زمینه درمان و بهبودی بیماران تصادفی نیاز به ثبت اطلاعات کلیه بیماران بوده که انجمن این پیشنهاد را به وزارت بهداشت ارائه کرده است و آمادگی همکاری نیز دارد.
اولین اجماع ملی ارتوپدی در کنگره بیست و چهارم
در ادامه شهریار کامرانی عضو هیات مدیره انجمن علمی جراحان ارتوپدی ایران از برگزاری هماندیشی متخصصین ارتوپدی برای بررسی پیشنویس گاید لاین آرتروپلاستی خبر داد و تصریح کرد: برگزاری این نشست به همت انجمن ارتوپدی "زانو و هیپ" پس از مکاتبات بسیار برای بررسی متون علمی و نظرات تخصصی روز جمعه در این کنگره برگزار میشود.
وی همچنین از برگزاری یک دوره علمی برای پرستاران خبر داد و گفت: با حمایت هیات مدیره انجمن و همکاری انجمنهای وابسته این دوره به صورت عملی برای پرستاران برگزار میشود چراکه پرستاران نقش بسیار مهمی بر اتاقهای عمل و بهبود بیماران دارند.
کامرانی کنگره بیست و چهارم را نقطه عطفی در سایر کنگرههای انجمن ارتوپدی دانست و ابراز داشت: امسال علاوه بر برنامههای متداول گذشته برنامههای ویژهای نیز در نظر گرفته شده و لازم به ذکر است که امسال شاهد بیشترین حضور میهمانان خارجی و شرکتکنندگان هستیم.
وی در ادامه از حضور همکاران متخصص و اساتید برجسته سراسر کشور در این کنگره خبر داد و اذعان کرد: 15 نفر از اساتید خارجی از کشورهای مختلف آلمان، سوئیس، آمریکا، کانادا و غیره برای سخنرانی در این کنگره حضور دارند.
پرستاران لیاقت زندگی مرفه دارند
حسن زاده عضو هیات علمی انجمن جراحان ارتوپدی ایران بیان کرد: دانش پرستاری و ارتوپدی برای بهبود بیماران و در اتاقهای جراحی بسیار به هم وابسته هستند و از این رو کارگاه ویژهای برای افزایش اطلاعات آنها در برنامههای جنبی این کنگره در نظر گرفته شده است.
وی اظهار داشت: این کارگاهها به صورت عملی و در راستای افزایش مهارت پرستاران در نظر گرفته شده چراکه بهبود بیماران در حوزه ارتوپدی نیازمند کار تیمی درمان است که اغلب نادیده گرفته میشود.
عضو هیات علمی انجمن جراحان ارتوپدی با بیان اینکه حلقه درمان فقط حضور پزشک نیست، افزود: سیکل درمان نیازمند تجهیزات، فضای مناسب، پرستاران و پزشکان است که در این میان نقش پرستاران از اهمیت ویژهای برخوردار است و میتوان گفت بیشترین اثرگذاری را نیز دارند.
حسن زاده اظهار داشت: نقش پرستاری به قدری اهمیت دارد که حتی در صورت وجود بهترین شرایط و پزشکان اگر پرستار آگاهی لازم را نداشته و یا همکاری نکند سیکل درمان معیوب بوده و نتیجه فاجعه بار میشود.
وی با بیان اینکه پرستاران نه تنها به عنوان پرستار بلکه به عنوان پزشک، مراقب سلامت و حتی عضوی از خانواده بیمار ایفای نقش میکند، یادآور شد: متاسفانه حقوق اجتماعی و اقتصادی پرستاران بسیار پایین در نظر گرفته شده در حالی که پرستاران لیاقت زندگی مرفه و بی دغدغه را دارند.
انتهای پیام/