به گزارش خبرنگار
گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان؛ حریقهای سریالی رخداده در مراکز پتروشیمی کشورمان، فارغ از دلایل متعددی اعم از خرابکاری یا کیفیت نامطلوب قطعات خریداری شده از چین طی سالهای گذشته؛ ضرورت توجه به حلقه مفقودهای به نام استاندارد HSE ( ایمنی، بهداشت، محیط زیست) را بیشتر از پیش نشان میدهد.
آخرین آتشسوزی مرکز پتروشیمی به شرکت مبین در عسلویه بر میگردد، اتفاقی که به گفته حسین دلشب مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر، حادثه بسیار بزرگی بوده است.
این نوع از آتشسوزیها علاوه بر خسارتهایی که در قالب عدد و رقم میگنجد، زیانهایی دیگری را که شاید در بیشتر مواقع قابل رؤیت نیست دربردارند، زیانهایی از آنها با عناوین مربوطه به خسارات وارده بر پیکره محیط زیست یاد میشود و از آنجایی که آتشسوزی اخیر در مجاورت دریا رخ داده، محیط دریایی و اکوسیستم آن نیز از این واقعه بیبهره نمانده است.
در همین رابطه حسین دلشب مدیر کل حفاظت محیط زیست استان بوشهر در گفتوگو با خبرنگار ما، میگوید: آتشسوزی رخ داده در شرکت پتروشیمی مبین به عنوان تأمین کننده آب، برق، بخار و اکسیژن دیگر مجتمعها، منجر به آلودگی بسیار شدید فلزها و خروج دود سیاه و آلوده به محیط شد.
وی در ادامه گفت:ضمن ارسال احظاریه به این واحد از آنها خواستهایم تا پاسخگو باشند چراکه با استفاده از امکانات و تجهیزات بهتر مدرنترمیتوانند در جهت حداقل رساندن حوادث مثمر ثمر باشند.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان بوشهر با بیان اینکه آتشسوزی پتروشیمی در عسلویه باعث ورود آلودگی به جو و محیط دریائی شده افزود: در حال حاضر هیأتی از بازرسان به منطقه اعزام شده و در حال برآورد میزان خسارات زیست محیطی هستند.
معصومه ابتکار رئیس سازمان حفاظت محیط زیست نیز در خصوص این حادثه تأکید کرد: برای مواجه با چنین حوادثی باید راهکاریهای عملی از جمله اجرای واقعی HSE( ایمنی، بهداشت، محیط زیست)، ضوابط و استاندارهای زیست محیطی، جمعآوری گازهای فلز و کاهش آلودگی هوا و آب مورد توجه قرار بگیرد.
*بزرگترین اتفاق تخریب کننده محیط زیست
ناصر بوهندی عضو هیئت مدیره شورای ملی محیط زیست در گفتگو با رسانهها در خصوص آتشسوزی پتروشیمی مبین میگوید: حریق رخ داده در پتروشیمی مبین یکی از بزرگترین اتفاقات تخریب کننده محیط زیست و بروز آلایندگی در تاریخ عسلویه بوده و ما تا کنون با حادثهای در این وسعت رو به رو نبودهایم.
وی گفت: فارغ از سموم شیمیایی بسیاری که به جو وارد شد، مواردی نیز در دریاها میشود که این امر محیط زیست دریایی را نیز تحتالشعاع قرار میدهد.
*تهدید جان 20هزار انسان
عضو هیئت مدیره شورای ملی محیط زیست ضمن انتقاد از توزیع نکردن ماسک بین مردم و آگاهی رسانی از زمان مهار آتشسوزی پتروشیمی مبین، تصریح کرد: جدی نگرفتن مدیریت پدافند غیر عامل و مسائل مربوطه به حوزه ایمنی و سلامت، منجر به وقوع چنین حوادثی شده است.
بوهندی در ادامه گفت: بر اساس مدیریت پدافند غیر عامل که در قانون و اساسنامه وزارت نفت ذکر شده، در زمان بروز چنین حوادثی باید جایگزینی اتخاذ شود تا به یک باره شاهد بروز این همه آلودگی که در آتشسوزی پتروشیمی مبین رخ داد، نباشیم.
وی تأکید کرد: 20هزار انسان در شهر نخل تقی عسلویه زندگی میکنند که فاصله بسیار زیادی با تاسیسات ندارند بنابراین طبق مدیریت پدافند غیر عامل باید پناهگاه وی و یا راههای اضطراری برای این مردم تعبیه شود چراکه در زمان بروز بحران و یا هر نوع انفجاری در مجتمعهای پتروشیمی، آنها راهی جز فرار به سمت دریا یا تنها راه آسفالته خود ندارند.
*سریال ادامهدار حریق در پتروشیمیها
پتروشیمی تندگویان در تاریخ 31 اردیبهشت، انبار پتروشمی در جاده قم در تاریخ 4تیر، پتروشیمی ماهشهر خوزستان از تاریخ 17 تا 19 تیر، پتروشیمی بیستون کرمانشاه در تاریخ 8مرداد و پتروشیمی مبین عسلویه در تاریخ 24 شهریور امسال، دچار آتشسوزی شدهاند که خسارتهای مالی و جانی به ارمغان آورده است.
بنابراین داستان دنبالهدار حریق در پتروشیمیهای کشور به عنوان یکی از مراکز بسیار مهم؛ توجه جدی و ضروری شدن در رعایت استاندارد HSE ( ایمنی، محیط زیست و بهداشت) و مدیریت پدافند غیر عامل را میطلبد.
انتهای پیام/