حجت الاسلام روحانی گفت: مجمع عمومی از این جهت که با حضور سران و نمایندگان کشورها تشکیل میشود برای ما مهم است تا با توجه به تبلیغاتی که دشمنان علیه ایران مطرح می کنند مواضع کشورمان را در قالب سخنرانیها، دیدارها و مصاحبهها تبیین و تشریح کنیم.
روحانی به سه سخنرانی در نیویورک اشاره کرد و اظهار داشت: در این سخنرانی ها مواضع ما تبیین شد همانطور که در مصاحبه ها نیز مسیر حرکت ایران تشریح گردید.
رییس جمهوری به سخنرانی خود در جمع سران کشورها در نشست مجمع عمومی سازمان ملل اشاره و گفت: در عمده این دیدارها مواضع منطقهای و بین المللی ما تشریح شد و راجع به برخی از کشورهای اسلامی منطقه همانند عربستان که متأسفانه از اصول اسلامی و انسانی خود تجاوز و عدول کردند، توضیح داده شد.
روحانی همچنین به موضوع برجام اشاره کرد و افزود : در عمده سخنرانی ها و نشست ها بر ضرورت انجام تعهدات همه طرفین به برجام تأکید شد.
رییس جمهوری گفت: در سخنرانیام در مجمع عمومی سازمان ملل، آمریکا از یک سو به خاطر اهمال هایی که در موضوع تعهداتش در قبال برجام داشته و از سوی دیگر در خصوص برداشت غیرقانونی دو میلیارد دلار از دارایی های ایران، مورد نکوهش قرار گرفت.
رییس شورای عالی امنیت ملی تصریح کرد: ما اجازه نخواهیم داد که دولت آمریکا این پول مردم ایران را ببلعد و ما این موضوع را در دادگاه بین المللی پیگیری می کنیم و با ایستادگی خود، پول مردم را پس می گیریم.
روحانی افزود: در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل 14 ملاقات با سران کشورها داشتیم. در این دیدارها از ما می خواستند راجع به مسایل منطقه از جمله عراق، یمن و لیبی راه حل ارایه کنیم و اذعان داشتند که جمهوری اسلامی ایران نقش بسیار تأثیر گذار و بی بدیل در حل و فصل مسایل منطقه دارد.
رییس جمهوری گفت: همچنین در این دیدارها سران کشورها از اینکه تحریم های ظالمانه علیه ایران اسلامی لغو شده و آنها می توانند با ایران روابط برقرار کنند خرسند بودند و در همین ارتباط رییس جمهور فرانسه مطرح می کرد که نمی شود یک کشور در مسایل بانکی، اخلال کند.
روحانی با بیان اینکه همه باید از این فضای پسا برجام استفاده کنند، گفت: ملت ایران و بویژه کارآفرینان ضروری است که از این فرصت بهره گیری کنند.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به موضوع تشکیل کمیسیون مشترک 1+5 اشاره کرد و گفت: در چارچوب توافق برجام اگر هر یک از 7 کشور تخلف و اهمال کنند، در ابتدا به آن تذکر می دهند و در مرحله بعد موضوع در سطح مدیران کل و وزرا بررسی خواهد شد.
روحانی گفت: در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک این جلسه ابتدا در سطح مدیران کل سپس وزرا تشکیل شد و همه اعضا و شرکت کنندگان با قاطعیت به آمریکا اعلام کردند که عملکرد این کشور دقیقا با برجام منطبق نیست و واشنگتن نیز قول داد روند را اصلاح کند.
رییس جمهوری افزود: اینکه 6 کشور با تذکر به آمریکا برای اصلاح رفتارش، موضع واحدی اتخاذ کردند، توفیقی مهم برای جمهوری اسلامی ایران بود.
روحانی با بیان اینکه باید همگان از فضای پسابرجام استفاده کنند، گفت: همانطور که مقام معظم رهبری نیز گفتند ما به تعهدات خودمان پایبند خواهیم ماند و در عین حال همانطور که قبلاً اعلام کرده ایم با هر تخلف در این عرصه نیز با قاطعیت برخورد می کنیم.
رییس جمهوری در بخش دیگری از سخنان خود به حضور در ونزوئلا به منظور شرکت در اجلاس کشورهای غیرمتعهد اشاره کرد و گفت: فلسفه حقوقی و سیاسی غیرمتعهدها با جمهوری اسلامی ایران کاملا منطبق است و در این اجلاس تلاش شد از ظرفیت های غیرمتعهدها به خوبی استفاده شود.
روحانی اظهار داشت: در سفر به ونزوئلا به منظور شرکت در هفدهمین اجلاس غیرمتعهد مواضعی که لازم بود از طرف نظام در جمع اعضای این اجلاس مطرح شود، به خوبی تبیین شد و در حاشیه آن نیز ملاقات های سازنده ای با سران و مسئولین 8 کشور انجام گرفت.
رییس جمهوری افزود: در حاشیه اجلاس غیرمتعهدها روابط دو جانبه با ونزوئلا نیز با رییس جمهور این کشور مورد بحث و تبادل نظر قرار گرفت.
روحانی با تأکید بر اهمیت غیرمتعهدها برای ایران به عنوان مجموعه بسیار بزرگ که بیش از 120 کشور در آن عضویت دارند، گفت: جمهوری اسلامی ایران کشوری است که در متن قانون اساسی آن، به مسأله نه شرقی و نه غربی و عدم تعهد تصریح شده است.
رییس جمهوری در ادامه به دستاوردهای سفر به کوبا اشاره کرد و گفت: علاقمند بودم اولین سفر به منطقه آمریکای لاتین با کوبا آغاز شود. این کشور از سال 1959 در برابر قدرت آمریکا ایستادگی کرده و همچنان ایستادگی می کند.
روحانی افزود: در جریان این سفر فیدل کاسترو و رائول کاسترو هر دو تأکید داشتند که مقابله آنها با آمریکا به این زودی از بین نخواهد رفت و بسیار خرسند بودند که روابط اقتصادی کشورمان با رفع تحریم ها شرایط جدیدی آغاز کرده است.
رییس جمهوری تصریح کرد: در جریان سفر به کوبا و در نشست مشترک هیأت های عالیرتبه دو کشور محورهای اساسی در گسترش روابط تهران - هاوانا مورد بحث و بررسی قرار گرفت.
انتهای پیام/