وی در ادامه افزود: باید مطالعات در مورد سلولهای بنیادی را به سمتی سوق دهیم که بتوانیم در نهایت نقص های موجود در درمان برخی بیماری ها را از طریق پیوند سلول هایی با قابلیت فراوان برطرف کنیم.
جعفریان اضافه کرد: در این راستا، ما به مرحله درمانی دست پیدا کردهایم اما کماکان از درمان بیماری های چشم، قلب و کبد با این روشها هنوز فاصله بسیاری داریم.
رئیس دانشگاه علوم پزشکی تهران با تاکید بر اینکه استفاده از این روش هنوز در تمام جهان به عنوان یک درمان استاندارد و قابل قبول ارائه نشده است، عنوان کرد: سلول های بنیادین هنوز در بیشتر بیماری ها کاربرد درمانی ندارد و در زمینه نارسایی های قلبی و کبد هنوز به مطالعات بیشتری نیاز است.
وی با اشاره به کاربرد سلول درمانی در اختلالات عملکردی سلول یادآور شد: با توجه به تحقیقات آناتومیک انجام شده امروزه نارسایی های پیشرفته کبدی با سلولدرمانی قابل درمان نبوده ولی انتظار میرود درمان افراد مبتلا به نارسایی های حاد کبدی در آینده کشف شود.
جعفریان تصریح کرد: مطالعات تحقیقاتی سلولدرمانی در مرکز تحقیقات سلولهای بنیادی پیوند مغز استخوان، مرکز سلول های بنیادی و پوست، مرکز تحقیقات گوارش و مرکز پژوهش های غدد در حال اجرا است.
انتهای پیام/